İran'dan  Yıkarız Tehdidi

İran'dan Yıkarız Tehdidi

Raisi: İsrail'den İran'ın güvenliğine yönelik herhangi bir tehdit, Hayfa ve Tel Aviv'in yıkılmasına neden olacak kesin bir yanıtla karşılanacak ve İran güçleri bölgenin güvenliğini garanti ediyor ve yabancı güçler derhal geri çekilmeli

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi, “ülkesinin ordusunu ve onu bölgedeki diğer ordulardan üstün kılan büyük askeri yeteneklerini” övdü.


Raisi, bugün Salı günü İran silahlı kuvvetlerinin Ulusal Ordu Günü münasebetiyle düzenlediği geçit töreninde yaptığı konuşmada, "İran ordusu terör, tekfirci gruplar ve suçlular karşısında aşılmaz bir barajdır. aynı zamanda muhalif grupların önünde duruyor ve ülkenin sınırlarını her türlü dış tehlikeye karşı koruyor ve hava sahasını tüm bölgedeki en güvenli İranlı haline getiriyor.”


Russia Today'e göre Raisi, "Bazı uluslararası ordular ekipman ve teknolojilerini diğer ülkelerden ithal ederken, ordumuz İran'ın en iyi modern ekipman ve teknolojilerine sahip ve modern bilgi ve yerel yeteneklere dayalı kendi teçhizatıyla donatılmış durumda" dedi. ."


İran güçlerinin varlığının tüm bölgede güvenliği garanti altına aldığını, yabancı güçlerin varlığının ise bu güvenliği tehdit ettiğini anlatan Raisi, herhangi bir uluslararası gücün varlığına gerek olmadığına işaret ederek, Amerikan güçlerini bölgeyi terk etmeye çağırdı.

İran ordusunun vatanın ve vatandaşların güvenliği için destekleyici bir unsur olduğunu, acil durumlarda her zaman halkın yanında olduğunu vurguladı.

Raisi, İran ordusunun bölge ülkelerine barış ve dostluk mesajı taşıdığını vurgulayarak, İran'ın bölge ve komşu ülkelerde güvenlik ve istikrarı sağlamaya yönelik her türlü çabayı memnuniyetle karşıladığını ancak başta İsrail olmak üzere İran'ın güvenliğine yönelik her türlü dış tehdidi karşıladığını vurguladı. Reisi Hayfa ve Tel Aviv'in yıkımına neden olacak kesin bir yanıtla karşılanacaklar dedi