İran'dan Yemen Açıklaması

İran'dan Yemen Açıklaması

Abdullahian: Yemen'in güvenliğinin bölge ve Körfez'in istikrarı üzerinde doğrudan etkisi var

İran Dışişleri Bakanı Hossein Amir Abdollahian ülkesinin büyük Yemen halkı için barış, istikrar ve güvenlik istediğini ve bunun bölgede ve Körfez'de istikrar ve güvenlik üzerinde doğrudan bir etkisi olacağına inandığını doğruladı.

İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı'na (IRNA) göre Abdullahian, dün gece Tahran'da BM Genel Sekreteri'nin Yemen İşleri Özel Elçisi Hans Grandberg ile yaptığı görüşmede bir açıklama yaptı.


Bakan 20 milyon Yemenli kadın, çocuk ve erkeğin ilaç, gıda ve sağlıklı içme suyu gibi en temel yaşam ihtiyaçlarını karşılayabilmek için zor şartlarla karşı karşıya kaldıkları için kaderine tahammül edilemeyeceğini vurguladı.

İranlı bakan BM Yemen Özel Elçisinin çabalarına değer verdi, aynı zamanda ateşkes anlaşmasının bazı hükümlerini engelleyen hareketleri kınadı ve Yemen halkına yönelik kuşatmanın tamamen kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Buna karşılık "Grandberg", İran'ın Yemen kriziyle ilgili aldığı yapıcı tutum için takdirini dile getirdi ve şunları söyledi: "Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin ilişkilerde özel temsilcisi olarak atandığımdan beri ateşkes anlaşmasını güçlendirmeye çalıştım. dedi

Grandberg, İran Dışişleri Bakanı'nın özel siyasi işlerden sorumlu kıdemli yardımcısı "Ali Asghar Khaji" ile yaptığı son görüşmelere (Tahran) atıfta bulunarak, iki tarafın bu toplantıda Yemen'de hüküm süren son gelişmeleri ve koşulları gözden geçirdiğini söyledi.