İran'dan Türkiye Ve Mısır Açıklaması

İran'dan Türkiye Ve Mısır Açıklaması

Muhsin Rızai, İran’da 1953 yılında ABD tarafından gerçekleştirilen “19 Ağustos Darbesi” yıldönümü nedeniyle İnstagram hesabından yaptığı paylaşımda, Amerika'nın dış politikasını eleştirdi.

muhsin Rızai, İran’da 1953 yılında ABD tarafından gerçekleştirilen “19 Ağustos Darbesi” yıldönümü nedeniyle İnstagram hesabından yaptığı paylaşımda, Amerika'nın dış politikasını eleştirdi.

Rast Haber'in aktardığına göre Rızai, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Bugün ABD’nin gerçekleştirdiği utanç verici “19 Ağustos Darbesi” yıldönümündeyiz. ABD ileri sürdüğü demokrasi sloganıyla 2. Dünya Savaşı fatihi olarak İngiltere’nin mirasını yuttu. O dönemlerde Sayın Musaddık de diğerleri gibi Birleşik Krallık'tan kurtulmak için Amerika’ya başvurmuştu. Fakat buna rağmen ABD'nin darbesiyle devrildi. Hillary Cinton, 50 yıl sonra bu darbe nedeniyle ülkemizden özür diledi. ABD günümüz dünyasında da Türkiye ve Mısır’da Erdoğan ile Mursi’ye karşı darbe yaptı. O zaman neden milletin yerine güvenilmez yabancı güçlere güvenip inanmalıyız? İran’da eğer halkımıza güvenmeseydik kaç kere diktatörlük geri dönecekti?"