İran'dan Avrupa  Ülkelerine  Misilleme

İran'dan Avrupa Ülkelerine Misilleme

İran: Devrim Muhafızlarının atamasına dayanarak Avrupa ülkelerinin ordularını terörist olarak kabul edeceğiz

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İran Şura Konseyi Başkanı, Avrupa'nın Devrim Muhafızları'yla ilgili kararına yanıt olarak, " Avrupa ülkelerinin ordularını terör örgütü sayacağız" dedi.

Şura Konseyi Başkanı Muhammed Baqer Qalibaf, "İran Şura Konseyi, Devrim Muhafızlarının terörist listesinde sınıflandırıldığı her prosedüre derhal ve kararlı bir şekilde aynı şekilde yanıt verecektir." dedi

Avrupa bir nükleer anlaşmaya varmak istiyorsa, bu anlaşmaya karşı çıkanlarla yolunu ayırmalı” dedi.

Siyonist yanlısı hareket bir medya alanı yaratmanın peşinde

İran Şura Konseyi başkanı, “Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere batı cephesinin İran halkına uyguladığı geniş ve uzun yaptırımlardan sonra bu tür tedbirlerin ciddi bir hukuki etkisi olmayacaktır.

Kalibaf, "Siyonizm yanlısı hareket, İran halkını ve dünyanın bağımsız ülkelerini sindirmek istediği için bir medya alanı oluşturmakla daha çok ilgileniyor, ancak herkes bilmeli ki İran halkı İslam Devrim Muhafızları Kolordusu'nu koruyucusu olarak görüyor. ."

Devrim Muhafızları, bölge halkının da yardımıyla IŞİD'i devirdi.

İran Şura Konseyi Başkanı, "Devrim Muhafızları, dünyada terörle mücadelede en eşsiz örgüttür ve bölge halklarının yardımıyla DAİŞ'i devirdi ve bu terör hareketinin temsil ettiği küresel tehdidi ortadan kaldırdı. ."

Devrim Muhafızları, en büyük komutanlarından biri olan şehit Kasım Süleymani de dahil olmak üzere terörle mücadele için sadece çok sayıda insanı değil, uluslararası terörle mücadele için onlarca şehidi de feda etti” dedi..

Devrim Muhafızlarına yönelik çaresiz komplo kınandı

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi bugün yaptığı açıklamada, "Devrim Muhafızlarına yönelik çaresiz komplo kınanmıştır ve selefleri gibi başarısızlıkla sonuçlanacaktır." dedi

Raisi, "Avrupa Parlamentosu'nun Devrim Muhafızları'na karşı eylemi, halkımızın farkındalığına ve son zamanlarda huzursuzluk çıkarmayı amaçlayan komploya karşı bir tepkidir" dedi.

İran Dışişleri Bakanı: Avrupa Parlamentosu kendi ayağına kurşun sıktı

Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdullahian ise bugün Pazar günü Avrupa'nın kararıyla ilgili bir tweet'te şunları söyledi: Resmi kurum olan Devrim Muhafızlarının ulusal güvenliği koruma çabalarını takdir ediyoruz.

Bir karşı önlem olarak, İslami Danışma Konseyi'nin Avrupa ülkelerinin ordularının üyelerini terörizm listesine dahil etmeye çalıştığını da sözlerine ekledi ve "Avrupa Parlamentosu kendi ayağına sıktı" dedi.