İran'da Askeri Tesiste Saldırı!

İran'da Askeri Tesiste Saldırı!

İran'da Devrim Muhafızları'na ait askeri tesisle 2 karakola düzenlenen eş zamanlı saldırılarda en az 27 kişi hayatını kaybetti.

İran'ın güneydoğusundaki Sistan-Beluçistan eyaletinde, Devrim Muhafızları Ordusuna ait Rask kentindeki askeri tesisle Çabahar kentindeki iki polis karakoluna eş zamanlı saldırılar düzenlendiği bildirildi.

İran devlet televizyonunun haberine göre, Sistan-Beluçistan Vali Yardımcısı Ali Rıza Merhameti, "Rask ve Çabahar'daki askeri karargahlara terör saldırıları düzenlendi. Durum kontrol altında ve konuyla ilgili detaylı bilgi daha sonra açıklanacak." ifadelerini kullandı.

Merhameti, daha sonra devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, saldırıların ardından karşılık verilmesiyle çıkan çatışmalarda 3 İranlı güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Devlet televizyonu ise uzun süre devam eden çatışmalarda hayatını kaybeden İranlı güvenlik görevlilerinin sayısının 11'e yükseldiğini bildirdi. Saldırganlardan 16'sının da öldürüldüğü aktarıldı.

Sistan-Beluçistan eyaletinin Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Rıza Dilberi, saldırganların tamamı etkisiz hale getirilinceye kadar Çabahar'da teröristlere yönelik operasyonların devam edeceğini ifade etti.

Ceyş-ul İslam Terör Örgütü Kimdir ?

Ceyşul İslam grubu, Selefi(Vahhabi) çizgisiyle ön plana çıkmıştır. Şam bölgesinde çok etkilidir. Pek çok kez El Nusra Cephesi gibi tekfirci gruplarla iş birliğine gitmişlerdir.

Ceyşul İslam lideri, Sünni olmayan kesimlere karşı takındığı sert tutum ile bilinmektedir. Şii, Nusayri ve İranlıları Zerdüşt olarak tanımlamıştır. Ayrıca, İbn Teymiye'nin bir fetvasına dayanarak, Nusayrileri 'Yahudi ve Hristiyanlardan daha kafir' olarak nitelendirmiştir.

Ajanslar