İran ve Venezuela Arasında Yeni İşbirliği

İran ve Venezuela Arasında Yeni İşbirliği

TAHRAN, – Venezüellalı bir yetkili, İranlı turistleri, işadamlarını ve sanayicileri Karakas'a götürüp Tahran'a geri getirerek Tahran ile Karakas arasındaki doğrudan uçuşların 21 Mart'ta başlayacağını söyledi.

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

Venezuela hava taşımacılığından sorumlu bakan yardımcısı ve devlete ait Venezuela havayolunun başkanı Ramón Velázquez, "Tahran'dan Karakas'a doğrudan yolcu alıp onları Karakas'tan Tahran'a geri getirebilecek uzun mesafeli uçuşlarımız olacak" dedi. Conviasa, Pazar günü İran'ın İspanyolca yayın yapan haber ağı HispanTV kanalına konuştu

Gelişmenin önünü açmak için, 50 kadar İranlı tur operatörü, Latin Amerika ülkesinin turistik yerleri ve diğer potansiyelleri hakkında bilgi edinmek için 2 Mart'ta Venezüella'ya seyahat edecek.

Velázquez, uçuşun yaklaşık 13 saat süreceğini ve akşam saatlerinde İran'ın başkentinden kalkmasının planlandığını da sözlerine ekledi.

İran ve Venezüella arasında tıbbi ilaçların yanı sıra endüstriyel ve teknolojik ürünler" taşıyan doğrudan kargo uçuşları başladı.

Yetkiliye göre, bu uçuşlar yalnızca iki ülke arasındaki ticari ürün alışverişini sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda iki halkın "gerçek birliğinin ve gücünün" kök saldığı turizm ve kültürel alanlardaki ilişkileri de güçlendiriyor.