İran  Suudi Arabistan Büyükelçiliğinin Yakında Açılacağını Duyurdu

İran Suudi Arabistan Büyükelçiliğinin Yakında Açılacağını Duyurdu

İran, Irak arabuluculuğunun başarısından sonra Suudi Arabistan ile ilişkilerinde ileri bir adım attığını açıkladı ve Krallık'taki büyükelçiliğinin yakında açılacağını duyurdu.

TERCÜMEHABER (TEVHİDHABERER)

Tahran - “Rai Al-Youm”: İran, “Suudi tarafıyla yıllarca süren bir kapalılığın ardından iki ülkenin büyükelçiliklerinin yeniden açılması konusunda bir anlaşmaya varmak için hazırlıkları tamamlamaya yakın” olduğunu duyurdu.

İran parlamentosundaki Ulusal Güvenlik ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Şeriat Heidari, "Iran Front Page" ajansı tarafından aktarılan açıklamalarda, "Irak'ın şu anda Suudi ve İran tarafları arasında yürütmekte olduğu arabuluculuk başarılı oldu" dedi.

Heidari, "Tahran, Hac sezonunu iki taraf arasındaki ilişkilerin yeniden kurulduğunu duyurmak için olumlu bir fırsat olarak gördüğünü" vurguladı ve "İran makamlarının, önümüzdeki Hac sezonunda Riyad'daki İran büyükelçiliğini yeniden açmayı planladığını" kaydetti.

Yürütülen arabuluculuğa övgüde bulunan "İran ve Suudi tarafları, bölgesel ortaklığın yanı sıra bölgenin güvenlik ve kalkınmasını sağlama sorumluluğunu paylaştıklarından, işbirliği yapma ve farklılıkları bir kenara bırakma kanaatine vardılar" açıklamasını yaptı. “Sputnik”e göre Bağdat tarafından Başbakan Muhammed Şii el-Sudani aracılığıyla amlaşmaya varıldı

İran, Salı günü Suudi Arabistan Krallığı ile Hac konusunda bir mutabakat zaptı imzaladığını duyurdu.