İran : Fransa'da  Göstericilere Yapılanları Kınıyoruz

İran : Fransa'da Göstericilere Yapılanları Kınıyoruz

İran, Fransa'daki göstericilerin bastırılmasını kınıyor... ve şiddet kullanılmaması çağrısında bulunuyor

Bugün, Cuma, İran Dışişleri Bakanlığı, Fransa sokaklarında gerçekleşen gösterilerde barışçıl göstericilerin bastırılmasını şiddetle kınadı.

İran Dışişleri Bakanı Hossein Amir Abdollahian, hesabına bir "tweet" yazarak ayrıntılara girdi: "Barışçıl göstericilerin bastırılmasını şiddetle kınıyoruz ve Fransız hükümetini insan haklarına saygı duymaya ve şiddet kullanmamaya çağırıyoruz." dedi

Eşzamanlı olarak İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nasser Kanaani, Twitter'da kendisine yeni bir tweet atarak Paris'ten Fransız halkıyla konuşmasını ve onların sesine kulak vermesini istedi.

Kanaani, tweet'ine Bordeaux belediyesini ateşe veren Fransız protestocuların görüntülerini içeren bir video kaseti ekledi ve itfaiyeciler protestoculara katılarak "rüzgar eken fırtına biçer" dedi.

Aynı bağlamda, Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'e göre, ülkeyi kasıp kavuran emeklilik sisteminde reform yapılmasına karşı ülke çapında düzenlenen grev olayları sırasında gözaltına alınan göstericilerin sayısı 457'ye yükseldi . dedi

Kaynak: TEVHİDHABER