İran: Anlaşma Yakın

İran: Anlaşma Yakın

İran, nükleer anlaşmanın yeniden canlandırılması konusunda Viyana müzakerelerindeki son gelişmeleri ortaya koyuyor ve teyit ediyor: Birkaç saat veya gün içinde olası bir anlaşma yakın

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

İran Dışişleri Bakanı Hossein Amir Abdollahian, Batılı ülkelerin inisiyatif ve esneklik göstermesi halinde Viyana müzakerelerinde nükleer anlaşma konusunda birkaç saat veya gün içinde anlaşmaya varma olasılığını açıkladı.

İran diplomasisi başkanı CNN'e verdiği bir röportajda, tarafların bu konuda bir anlaşma imzalamaya hiçbir zaman şimdi olduğu gibi yakın olmadıklarını belirtti.

Ayrıntılarda, Amir Abdollahian şunları söyledi: “(İran Cumhurbaşkanı İbrahim) Raisi yönetimi, iyi ve hızlı bir anlaşmaya varma konusundaki ilgiyi vurguluyor. İyi bir anlaşmaya varmak için son haftalarda çok çaba sarf ettik. İyi bir anlaşmaya hiç bu kadar yakın olmamıştık diyebilirim. İyi bir anlaşmaya yaklaşmak için İran ekibi iyi girişimler ve esneklik gösterdi. Ama şimdi sıra batıda dedi

ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını kaldırmak için 2015 yılında imzalanan Kapsamlı Ortak Eylem Planı'na geri dönülmesine ilişkin Viyana'da müzakereler sürüyor.