İnguşetya'dan Kadirov'a Uyarı

İnguşetya'dan Kadirov'a Uyarı

İnguşetya Cumhurbaşkanı Yunus-bek Evkurov'a düzenlenen suikastin ardından bölgede gerginlik devam ediyor.

Çeçenistan'ın kukla Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov, bölgede aşırılıkçı grupların kökünü kazıyacaklarını söyledi. İnguşetya eski Cumhurbaşkanı Ruslan Auşev, Kadirov'u içişlerine karışmaması konusunda uyardı.
Ria Novosti haber ajansına özel açıklamada bulunan Kadirov, "İnguşetya Cumhurbaşkanı Evkurov'la birlikte aşırılıkçı gruplarla mücadelede ortak çalışma başlatmıştık. Bunun için operasyonel karargah oluşturuldu. Bu karargah özel operasyonlarda yer alan Çeçen ve İnguş güvenlik güçlerinin çalışmalarını koordine ediyordu. Bu çalışmalar sonuç getiriyordu. Ben Başkan Dmitri Medvedev'e bu çalışmalarla ilgili bilgi verdim. Başkan bu mücadeleye hız vererek sonuna kadar sürdürülmesi talimatını verdi" dedi.

Sınır bölgesinde Çeçen özel birlikleri ve Rusya İçişleri Bakanlığı timlerinin birlikte operasyon gerçekleştirdiklerini ifade eden Kadirov, "Nerde olurlarsa olsun biz şeytanları yok edeceğiz" tehdidinde bulundu.

ESKİ İNGUŞ LİDER AUŞEV, KADİROV'A SERT ÇIKTI

İnguşetya eski Cumhurbaşkanı Auşev, Kadirov'un İnguşetya'nın içişlerine karışmamasını istedi. Rus Eho Moskvı radyosuna konuşan Auşev, "Eğer İnguşetya'da durumun daha da gerginleşmesini istiyorsanız, o zaman bu adım doğru olur. Kadirov İnguşetya'nın işlerine karışmasın, kendi bölgesiyle ilgilensin. İnguşetya'nın kendi cumhurbaşkanı, kendi parlamentosu vardır. Bu çalışmaların nasıl olacağına bir türlü anlam veremiyorum" dedi. Auşev, Evkurov'un iyileşmesine kadar geçici olarak Cumhurbaşkanlığı yapmaya hazır olduğunu da belirtti.


Etiketler: İnguşetya Kadirov Yunus-bek Çeçenistan