İnguşetya"da yargısız infaz

İnguşetya"da yargısız infaz

İnguşetya’da dün güvenlik birimi çalışanları, 21 yaşındaki Adam Aliyeviç Auşev’in aracına Surhahi köyünün girişinde ateş açtı, açılan ateş sonucunda Auşev hayatını kaybetti.

Adam Auşev'in yakınlarının verdiği bilgilere göre, Nazran'a gitmek için evden ayrılan Auşev köy çıkışında trafik polisleri tarafından durduruldu ve arabası kontrol edildi, dönüşte kendilerine sigara almasını istedi. Çarşıda arkadaşları ile konuşan Auşev, yola askeri araç ve polislerin yığıldığını anlattı. Auşev dönüşte köy girişinde BTR zırhlı aracı tarafından ablukaya alındı ve ateş açıldı. Açılan ateşin ardından Auşev'in arabasına bomba da atıldı. Devlet Başkanı Yevkurov'a ise, Auşev'in güvenlik birimi çalışanlarının kontrol için dur çağrısına uymadığı, aracından polislere ateş açtığı, onun ülkede son zamanlarda meydana gelmiş olan silahlı saldırı olaylarında yer aldığı bilgisi verildi.

İnguşetya'da ailelerin topluca vurulmaları, yargısız infazlar güvenlikçilerin uygulaması haline dönüştü.

Dün polisler tarafından açılan ateş sonucunda hayatını kaybeden Adam Auşev, 6 Aralık 2008'de Barsuki köyünde düzenlenen özel operasyon sonucunda öldürülen Magomed Auşev'in küçük kardeşiydi.