İnguşetya'da Rus Zulmü Devam Ediyor

İnguşetya'da Rus Zulmü Devam Ediyor

24 Eylül Pazartesi günü sabah saat 5.00 sularında İnguşetya' nın Barsuki Köyü' ne gelen işgalciler iki erkek kardeşi kaçırdı.

Barsuki Köyü' nde daha önce tespit ettikleri 2 numaralı eve giren maskeli ve kamuflajlı askerlerin Rusya Federasyonu İçişleri Bakanlığı Kuvvetleri' nden olduğu tespit edildi. İşgalci askerler evde bulunan 1974 doğumlu Musa Muradovich Estoev ile 1987 doğumlu Adam Muradovich Estoev isimli iki erkek kardeşi silahlarının dipçikleri ile döverek tutukladı. Tutuklanan iki erkek kardeş işgalcilerin araçlarına bindirilerek Nazran' a doğru götürüldü.

Estoev kardeşlerin akrabaları kaçırılma olayından sonra Nazran' a giderek Adam ve Musa' yı aramaya koyuldu. Nöbetçi mahkeme kardeşlerin tutuklanmadığını, polise gelen yanlış ihbarlar nedeniyle ifadelerine başvurulduğunu belirtse de Adam ve Musa Nazran' da götürüldükleri bir yerde işkence gördüklerini söylediler. Tahmin edileceği üzere bu beyanları tutanağa geçirildiyse de herhangi bir netice doğurmadı. Gençler bir süre sonra serbest bırakıldı. Estoev kardeşlerin akrabaları gençlerin tek suçlarının namaz kılmak ve İslam dininin gereklerini yerine getirmek olduğunu belirterek, "Bugünlerde namaz kılıyorsanız siz Vahhabisiniz ve tutuklanmanız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kafdağı