İnguşetya'da Her Türlü Gösteri Yasaklandı

İnguşetya'da Her Türlü Gösteri Yasaklandı

Olağanüstü günler geçiren İnguşetya’da her türlü gösteri hakkı Devlet Başkanı Murat Zyazikov’un emriyle yasaklandı.

Ülkede durumu kontrol edemediği için muhalefetin istifa baskısı altına giren Zyazikov, “Protesto eylemleri ile hiçbir şey çözemezsin” diye çıkıştı.
Zyazikov’un bu adımına Çeçenya’dan milletvekili Ruslan Yamadayev arka çıkarken Kabardey-Balkar’dan Federasyon Konseyi üyesi Hüseyin Çeçenov ‘yanlış yoldasınız’ eleştirisini getirdi.

Yamadayev'e göre, gösteriler sadece Kuzey Kafkasya'da değil Duma seçimleriyle ilgili kampanya dönemine girilmiş olması nedeniyle tüm Rusya'da yasaklanmalı.

Yamadayev, "Eğer şimdi mitingler başlarsa, bu birilerinin İnguşetya'da savaşı emrettiği anlamına gelecek. İnsanların işleri ile uğraşması, İçişleri, FSB ve diğer birimlerin de suçlarla mücadele etmesi gerekir" savunmasını yaptı.

Eko Moskova radyosuna konuşan Federasyon Konseyi üyesi Çeçenov ise, Kuzey Kafkasya'da hiçbir şekilde gösteri yasağı yada kısıtlamasına gidilmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Bunun toplumun düşüncesini ifade ediş şekli olduğunu anlamak gerekir. Aslında tüm mesele mitingin nasıl organize edildiği ve ne için yapıldığıyla ilgilidir” dedi

Ajans Kafkas