İnguşetya'da eş zamanlı operasyonlar

İnguşetya'da eş zamanlı operasyonlar

İnguşetya eş zamanlı bir çok operasyon yapıldı. Son günlerde İnguşetya da işgalci ve işbirlikçilerine yönelik saldırılarda büyük bir artış göze çarpıyor.

Kavkaz center haber ajansının verdiği haberlere göre, İnguş mücahitlerin gerçekleştirdiği

Özel nokta operasyonu sonucu Rus kafirlerin en aktif uşaklarından birkaç tanesinin yok edildiği bildirildi. Yerel mürtedlere ait birkaç (bazı bilgilere göre 10) araca el konulduğu ifade edildi.

Rus işgalciler yaşanan olaylarla ilgili çelişkili haber vermekteler. Bazı bilgilere göre operasyonda 10 ile 30 İnguş mücahitin katıldığı, Çarşamba günü sabah saatlerinde bildirilen diğer bilgilere göre "Mujiçi köyüne Çeçence konuşan 10 militanın girdiği" iddia edildi.

Rus kafirler, askeri vazifelerin yerine getirilmesinden sonra mücahitlerce kontrol noktasına roket atarlarla saldırı düzenlendiğini itiraf ettiler. Kendi kayıpları hakkında Rus kafirler her zamanki gibi hiç bir bilgi vermediler. Başka ayrıntılar duyurulmadı.

İnguşetya vilayetindeki aynı haber kaynakları tarafından bildirilen diğer haberlerde Salı günü geç saatlerde mücahitlerin vilayetin değişik bölgelerinde birkaç operasyon daha gerçekleştirdikleri bildirildi.

Gece saat 1'de mücahitlerin mobil timi Nasteroyevksaya kasabasında bulunan Rus kafirlerin kontrol noktasına saldırı düzenledi. Saldırının 15 dakika sürdüğü duyurulurken, kayıplar hakkında bir bilgi verilmedi.

Aynı zamanda Ordjonikidzevkaya kasabasında bir yerel mürted mücahitlerce esir alındı. Kukla yetkililer esir alınan sözde polisi kurtarmak için tüm polis birliklerin seferber edildiğini duyururken, yerel halk tarafından bu iddialar doğrulanmadı.

Bu arada Mujiçi, Nesterovskaya ve Ordjonikidzevkayada düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla bereber mücahitler Surhohi köyüne bir nokta operasyon yaptılar. Köye onlarca mücahitin girdiği ve yerel FSB istihbarat elemanı olan Vaha Auşev'in evine baskın düzenlendiği ifade edildi.

Eve roket atarlardan ve makineli tüfeklerden ateş açıldığı bildirilirken, baskın sırasında mürtedin kaçtığı söylendi.

Geçen gece Nazran şehrinde de mücahitler, mürted polisleri meydana çıkarma amacı ile kontrol noktaları kurarak geçen arabalara yönelik denetimlerini sıklaştırdılar.

alkavkaz