İnguşetya'da Çatışmalar Sürüyor

İnguşetya'da Çatışmalar Sürüyor

Güvenliği sağlama iddiasıyla binlerce Rus askerinin sevk edildiği İnguşetya’da şiddetin düzeyi düşmedi. Saldırılar ardı ardına gelirken son şiddet vakasında iki FSB ajanı öldü.

Dün akşam Nazran'da FSB ajanlarının bulunduğu BMW marka araca saldırı düzenlendi. Eylemciler Jiguli marka araçla kaçarken iki ajan öldü. İnguşetya’da son günlerde kayıtlara geçen çetışmalar ise şöyle:

10 Ağustos: Kimliği belirsiz kişiler Sunjen emniyet müdürüne suikast girişiminde bulundu.

13 Ağustos: Ekajevo köyünde polis aracına açılan ateş sonucunda Voronejskoy bölgesinden iki trafik polisi öldü. Yandar yakınlarında ormanlık alanda bir grup direnişçi Rusya İçişleri askerlerine baskın düzenledi. Çıkan çatışmada üç asker yaralandı.

16 Ağustos: Troyitska kasabasındaki atış birliğine ateş açıldı.

20 Ağustos: Kimliği belirsiz kişiler Galaşki köyünde ormanlık alanda askeri birliğe ateş açtı.

21 Ağustos: Rusya Federasyonu İçişlerine bağlı askeri birlik Data yerleşim yeri yakınlarında pusuya düşürüldü.

22 Ağustos: Rusya İçişleri birliklerine ait bir BTR zırhlı aracı havaya uçuruldu. Bir OMON askeri ölürken beş asker yaralandı. Troyitskaya kasabasında içinde polislerin bulunduğu UAZ tipi bir araca ateş açıldı, iki kişi yaralandı.

23 Ağustos: Karabulak şehrindeki müstakil evlerden birinde, geçici olarak İnguşetya'da yaşamakta olan iki Dağıstanlı öldürüldü.

23 Ağustos: Nazranovski bölgesinde BTR zırhlı aracı havaya uçuruldu, bir polis öldü, birkaç polis yaralandı.

24 Ağustos: Nazran civarında bir otomobile ateş açıldı, iki genç yaralandı. Aynı gün Nazranovski bölgesinde askerlere ateş açıldı. Bir kişi öldü.

25 Ağustos: Sunjen bölgesinde bulunan Hıristiyan mezarlığında patlama oldu.

27 Ağustos: Demiryolunun geçtiği bir köprünün altında büyük bir patlayıcı madde bulundu.

Ajans Kafkas