İnguşetya ve Dağıstan'da Hareketli Günler

İnguşetya ve Dağıstan'da Hareketli Günler

Rus işgaline ve onların işbirlikçilerine karşı Kafkasya da ki özgürlük hareketi her geçen gün yeni boyut kazanıyor.

Rus işgaline ve onların işbirlikçilerine karşı Kafkasya da ki özgürlük hareketi her geçen gün yeni boyut kazanıyor. Yıllardır Çeçenistan da ki direnişi kıramayan Rusya şimdi de inguşetya ve Dağıstan da artan direniş karşısında kayıplar veriyor.

Kış ayları ile birlikte yavaşlaması beklenen direniş hareketleri şehir bölgelerinde yayılıyor. Çeçenistan dan sonra Dağıstan ve inguşetya da da hareketli günler yaşanıyor.

İnguşetya da komutan Magas yönetiminde ki mücahitler rus ve onların yerli işbirlikçilerine yönelik pusularını arttırıyor.

Sunjen bölgesinin Nesterovskaya kasabası yakınlarında içinde altı polisin bulunduğu iki araç ormanlık alanda silahlı saldırıya uğradı. Gerçekleşen saldırıda Sunjen Emniyeti’nden Nesterovskayalı Şadiyev Ali Ahmetoviç ile Rostov bölgesinin Salski şehrinden polis memuru Pogorelov Anatoli Vladimiroviç öldü.

Dağıstan da ise başkent Mahaçkale’de düzenlenen saldırıda iki polis yaralandı. Gerçekleştirilen saldırı sırasında yaralananların Mahaçkale polis şefi Şamil Guseynov, Gaziyev ve şoförünün olduğu belirtildi.

Öte yandan Dağıstan ın her yerine yayılan direnişin önüne geçmek için işgalci ve yandaşları tarafından baskı ve kuşatmalar sürmektedir.

Tabaranski bölgesinde direnişçilerle yaşanan çatışmanın ardından bölgede işbirlikçiler ve Rus askerleri tarafından geniş çaplı bir operasyon başlatıldı.

Tabaranski bölgesindeki Tsanak köyüne bir kilometre uzaklıkta gerçekleşen çatışmalarda işgalci ve yandaşları kayıplar vermiş ve mücahitlerden şehit olanlar olduğu konusunda bazı bilgiler aktarılmıştır. Bölgede hareketlilik devam etmektedir.

İşbirlikçilerin bölgeye asker yığdığı belirtilmiştir. Dağıstan İçişleri Bakanı Adilgrey Magomedtagirov’un bizzat komuta ettiği operasyona Dağıstan İçişleri, FSB ve OMON güçleri katılıyor.

alkavkaz