İnguşetya Cephesi Mücahidlerinden Uyarı

İnguşetya Cephesi Mücahidlerinden Uyarı

İnguş Cephe Komutanlığı Temsilciliği’nin beyanatını içeren ve ülkede uyuşturucu ticareti, tefecilik, oyun salonu işletmeciliği vs. yapanlara yönelik...

İnguş Cephe Komutanlığı Temsilciliği’nin beyanatını içeren ve ülkede uyuşturucu ticareti, tefecilik, oyun salonu işletmeciliği vs. yapanlara yönelik olarak, bu işlerden pişman olmaları ve bu faaliyetlere son vermeleri çağrısı yapan bildiriler; kamu binalarına, otobüs duraklarına vs. dağıtıldı...

Bildiri özellikle şunları belirtiyordu:

“Bütün namussuzluk yayanları, uyuşturucu satanları ve kullananları, oyun salonları açarak ülkemizi fesada uğratanları bu kirli işlerine son vermeleri konusunda uyarıyoruz. Ayrıca evlerini genelev ve casinolara kiralayan, bunun gibi şeytanların toplandığı yerleri koruyan, buralarda çalışan ve bunlara her türlü hizmet edenleri uyarıyoruz. Allah’tan korkun yahut siz eğlence düşkünlerinin cezası Şeriat kurallarına göre verilecektir.”
Dikkat edilmelidir ki; daha önce İnguş Mücahitleri lideri Komutan Magas imzalı bir bildiri yayımlanmış ve bunu ülkenin çeşitli kumarhanelerine otomatik silahlarla ve el bombalarıyla girişilen saldırılar izlemişti(2006). Daha sonra da, 2007 Mart ayında ülkenin en meşhur restaurantı olan Karabulak’ taki the “Golden Palace”’ın da yakılması dahil Nazran’daki ‘Caravan Restaurant’, Nazran ve Molgobek’teki içki satan bazı mağazalara yönelik kundaklama eylemleri gerçekleştirildi.
İnguş Mücahidlerin şimdiki mesajında, onu öncekilerden ayıran önemli bir ayrıntı ise,1 Mart 2008 tarihine kadar bu tip kirli işlerine son vermeyenlere yönelik ölüm tehdidi:
“Fiziksel zarar vermekten her zaman kaçındık fakat halkın üstünde parazit gibi duran, sefahat düşkünü, bencil yavşakların bu umursamazlıklarındaki sebatları, bizi farklı önlemler almaya zorladı ve sapık kurumların sahiplerini ortadan kaldırma hakkı verdi.

Yukarıda bahsi geçen bildiriyle birlikte, İnguşetya Bölgesi’nde 1 Mart 2008’e kadar faaliyetlerine son vermeyen tüm uyuşturucu tacirleri, genelev ve kumarhane sahiplerinin hedefimiz olacağını ilan ediyorum.”

Çeçen - Online