İngiltere'den İnsani Tiyatro

İngiltere'den İnsani Tiyatro

Hem yılanın başı olup hem de ölü taklidi yapabilmeyi iyi bilen İngiltere şimdi de bakanını görevden almakla güya insani bir tavır almışlık rölü ile gündeme geldi

İngiltere'de düzenlenen Filistin ile dayanışma yürüyüşlerini "nefret yürüyüşü" olarak nitelendiren İçişleri Bakanı Suella Braverman, Başbakan Rishi Sunak'ın kabile değişikliği sürecinde görevden alındı.

IRNA'nın haberine göre, Braverman son bir ay içinde İngiltere'de gerçekleşen İsrail karşıtı gösterilere yönelik sert açıklamalarda bulunarak bu gösterileri "nefret yürüyüşü" olarak nitelendirmişti.

Suella Braverman, Londra'da yayınlanan bir gazete için kaleme aldığı yazıda Londra polis şefinin Filistinli destekçilere hoşgörülü davrandığını ve İsrail karşıtı gösterilerde radikal İslamcı unsurların varlığını görmezden geldiğini iddia etmişti.

Bu açıklamalar muhalefetteki siyasi partiler tarafından öfkeyle karşılanmıştı ve Filistin destekçileri de gösterilerinde Braverman'ın görevden alınmasını istemişti.

Rishi Sunak'ın sözcüsü geçen hafta gazetecilere verdiği brifingde Braverman'ın makalesinin Başbakanlık Ofisi tarafından onaylanmadığını ve içeriğinin incelenmekte olduğunu söylemişti.

İngiliz medyasına göre Braverman, bugün Sunak'ın kabine değişikliği sırasında görevden alındı. Bu gelişme, Filistin destekçileri açısından önemli bir zafer olarak değerlendiriliyor.

Filistin destekçileri şu ana kadar İngiltere'de birçok büyük gösteri düzenleyerek Siyonist rejimin barbarca suçlarını kınarken Filistin halkıyla dayanışma ilan etmişti.

Geçtiğimiz cumartesi günü düzenlenen ve katılmcı sayısı açısından benzeri görülmemiş olan gösteride Gazze'deki savaşın derhal durdurulması istenmişti.

İngiliz hükümeti Gazze savaşının başından bu yana Filistinlilerin öldürülmesini görmezden gelerek Siyonist rejime tam desteğini ilan ederken, Birleşmiş Milletler'in çağrısının aksine Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanmasına karşı çıkıyor ve böyle bir planın Filistinli direniş gruplarının lehine olduğunu ileri sürüyor.

Siyonist Rejim'in Gazze Şeridi'ne yönelik 7 Ekim'de başlayan saldırısı, şu ana kadar çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 11 binden fazla kişinin şehit düşmesine 28 binden fazla kişinin yaralanmasına neden olmuştur.