İngiltere'den Estonya Kararı

İngiltere'den Estonya Kararı

Al Mayadeen'in Estonya'daki muhabiri, İngiltere'nin oradaki asker sayısını Şubat ayında 1800'e çıkarmayı planladığını söyledi.

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

Al Mayadeen'in Estonya'daki muhabiri, Birleşik Krallık'ın Estonya'da konuşlu asker sayısını Şubat ayında yaklaşık 1.800'e çıkarmayı planladığını söyledi.

Ukrayna, Kiev'e tahsis edilen 200 milyon dolarlık silah tedariğinin bir parçası olarak ABD'den yeni bir silah sevkiyatı aldı.

Estonya'da konuşlanmış bir NATO muharebe grubu, Ocak ayı sonlarında kış koşullarında muharebe operasyonları yürütmek için Estonya ordusuyla ortak tatbikatlara başladı.

Estonya 1. Piyade Tugayı Komutanı Albay Andros Merilo, tatbikatların İngiliz, Fransız ve Estonyalı askerlerin muharebe becerilerini keskinleştirme ve kış koşullarında ağır askeri teçhizat kullanma konusunda eğitme becerilerini geliştirmeyi amaçladığını söyledi

Estonya, Letonya ve Litvanya da Ukrayna'ya ABD yapımı ölümcül silahlar göndermek için Ocak ayında ABD'nin onayını bekliyorlardı. Almanya ve Fransa'nın böyle bir rolü üstlenmekte daha tereddütlü olduğu bir dönemde, üç Baltıülkesi, Rusya ile yaşanan gerilimler arasında daha aktif bir rol üstleniyordu.