İmran Han: Özgürlük Mücadelesi  Başlıyor

İmran Han: Özgürlük Mücadelesi Başlıyor

İmran Han: Özgürlük mücadelesi bugün yabancı komploya karşı başlıyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Pakistan Başbakanı Imran Khan Pazar günü yaptığı açıklamada, ülkesinin "rejim değişikliğine yönelik yabancı bir komploya maruz kaldığını" söyledi.

Khan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Pakistan 1947'de bağımsız bir ülke oldu, ancak bugün rejimi değiştirmek için yabancı bir komploya karşı özgürlük mücadelesi yeniden başlıyor" dedi.

Khan, "Her zaman egemenliğini ve demokrasisini savunan ülke halkıdır" dedi.

Pakistan Ulusal Meclisi bugün yeni Başbakanlık görevine Şahbaz Şerif ve Şah Mahmud Kureyşi'yi getierdi.

Pakistan Haber Ajansı, yeni başbakanın seçimine ilişkin oylamanın yarın Pazartesi günü yapılacağını ve Ulusal Meclis temsilcilerinin başbakanlık görevi için adaylardan birini seçeceğini belirtti.

Shahbaz Sharif şu anda muhalefet partilerine aday olan muhalefet Müslüman Birliği'nin başkanı, Qureshi ise devrik Başbakan İmran Khan'ın partisi olan "Insaf" hareketinin başkan yardımcısı ve görevden alınan hükümette dışişleri bakanıydı.

Imran Khan Pakistanlıları, ülkenin egemenliğini baltalama girişimi olarak nitelendirdiği şeyi iptal etmek için harekete geçmeye çağırdı ve onu tecrit etme çabalarının Washington'un bölgedeki politikalarına muhalefetine duyduğu öfkeyi yansıttığını söyledi .


.