Imran  Han Hakkında Yenİ Gelişme

Imran Han Hakkında Yenİ Gelişme

Pakistan eski Başbakanı İmran Han hakim karşısına çıktı. Kefaletle serbest bırakılması bekleniyor.

Pakistan'ın eski Başbakanı Imran Khan, Yüksek Mahkeme'nin ülke çapında protestolara yol açan tutuklanmasını bozmasının ardından bugün Cuma günü mahkemeye çıkacak.

Khan (70 yaşında) Salı günü İslamabad'daki bir mahkeme bir yolsuzluk davasındaki ifadesini dinlerken tutuklandı, ardından ertesi gün tutuklu yargılandı.

"Agence France Presse" muhabirinin bildirdiğine göre, Cuma sabahı mahkemeye geldi ve kefaletle serbest bırakılmasını talep edecek.

Perşembe günü Yargıtay, gece yayınlanan yazılı karara göre tutuklanmasının "geçersiz ve hukuka aykırı" olduğuna karar verdi ve Yolsuzlukla Mücadele Bürosu tarafından başlatılan bu tutuklamanın "başvuru hakkını ihlal ettiğini" değerlendirdi. adalete." Tutuklandığı mahkeme oturumunun yapılacağı Cuma gününe kadar onu korumakla görevlendirilen polisin gözaltında tuttu.

Buna karşılık, Khan'ın avukatı Faisal Hussain Chowdhury, şu anda onu bu dosyada ikinci bir tutuklamadan kurtaracak olan "Onu kefaletle serbest bırakmayı umuyoruz" dedi.

Pakistan İçişleri Bakanı Rana Sanalla, güvenlik güçlerinin Khan'ı "yeniden tutuklayacağı" konusunda uyardı ve televizyondan yaptığı açıklamalarda, "Yargıtay kefaletle serbest bırakılmasını onaylarsa kefaletin kaldırılmasını bekleyeceğiz ve tekrar tutuklayacağız. "

Khan, devrilmesinden bu yana, hala çok popüler olduğunu bildiği ve önümüzdeki Ekim ayında yapılması planlanan yasama seçimlerinde iktidara dönmeyi umduğu için çeşitli yasal önlemlerle karşı karşıya.

Kaynak: TEVHİDHABER