İhvan-ı Müslimin'den  Sudan Açıklaması

İhvan-ı Müslimin'den Sudan Açıklaması

Sudan'da Müslüman Kardeşler ordunun yanında

Sudan'daki Müslüman Kardeşler, General Mohamed Hamdan Daglo liderliğindeki Hızlı Destek Güçlerine (RSF) karşı mücadelesinde General Abdul Fattah Al-Burhan liderliğindeki Sudan ordusunun yanında yer aldı.

Sudan Müslüman Kardeşler Genel Gözlemcisi Adel İbrahim, yaptığı açıklamada, RSF'nin "askeri liderliğin emirlerine uymayı reddettiğini ve bunun, başkentin ortasında savaşa yol açan devlete karşı bir isyan olarak kabul edildiğini" söyledi.

Sudan ve halkı, bu savaşın bedelini, halkının kanıyla, güvenliğiyle, güvenliğiyle, egemenliğiyle, birliğiyle ve çöken ekonomisiyle ödeyecek” dedi.

"Silahlı kuvvetlere dayatılan bu savaş, ülkenin birliğini bozmak, ordusunu dağıtmak ve Sudan'ı iflah olmaz bir devlet haline getirmek için dış ve bölgesel partilerin ve iç ajanların sinsice ve sinsice planlandı. Biz bu dış müdahalelere karşı her zaman uyardık. Sudan için iyilik istemeyenler" diye ekledi.

Daha önce, eski iktidar partisi olan Ulusal Kongre Partisi, "istikrarı sağlama ve hayatı doğal haline döndürme çabasında" orduya tam destek verdiğini açıklamıştı.

RSF'yi "ülkeyi insanların kanını döken kanlı savaşlardan ve fitneden kurtarmak için" silahlı kuvvetlerin emirlerine uymaya çağırdı.

Açıklamada, "Küçük laik partiler, aptalca bir adımla ve cehaleti yansıtan pervasız davranışlarla silahlı kuvvetlerle savaşa giren RSF'nin desteğiyle iktidar peşindeydiler" denildi.

KaYNAK: TEVHİDHABER