İbrahim Resi: Nükleer Programımız Tamamen Yasal

İbrahim Resi: Nükleer Programımız Tamamen Yasal

İran'ın nükleer programı şeffaf ve yasal yoldan sapmadı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İran Cumhurbaşkanı Ebrahim Raisi, dün gece Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani'den aldığı telefon görüşmesinde İran nükleer programının tamamen şeffaf olduğunu ve hiçbir zaman yasal yoldan sapmadığını vurguladı. .

İran haber ajansı IRNA'nın aktardığına göre Raisi, Batı'nın müzakerelerle bağlantılı olarak İran'a yönelik suçlamalarının, ciddi ve gerçek müzakerelerin gerekliliklerine bağlılıklarını göstermediğini belirterek, müzakereler sırasında İran'a yönelik tekrarlanan suçlama ve iddiaların, Batı'nın İran'a yönelik itham ve iddialarının ne kadar önemli olduğunu gösterdiğine dikkat çekti.


Reisi Tahran'ın haklarını savunma kararlılığını vurgulayarak, ülkesinin tek taraflı ambargo önlemlerini haksız, yasadışı ve adaletsiz gördüğünü açıkladı.
Öte yandan Raisi, Katar'ın Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmasına atıfta bulunarak, ülkesinin bu önemli spor etkinliğinin, özellikle kültürel işbirliğinin yanı sıra, yapıcı etki amacıyla ekonomik destek olmak üzere, mümkün olduğu kadar çok yardım etmeye hazır olduğunu ifade etti.
Görüşme sırasında, iki ülke arasındaki ikili ilişkileri, bunları destekleme ve geliştirmenin yollarını gözden geçirdiler, ayrıca ortak ilgi alanına giren bölgesel ve uluslararası arenadaki en önemli gelişmeleri tartıştılar.
Doha'nın geçtiğimiz günlerde İran'dan, arabulucu olarak Avrupa Birliği'nden ve ABD'den delegasyonların huzurunda ambargonun kaldırılmasına yönelik bir dizi dolaylı müzakereye ev sahipliği yapması dikkat çekicidir.