Hüsnü Mübarek'in Oğlu Cumhurbaşkanı Olmak İçin ABD İle Görüşmüş

Hüsnü Mübarek'in Oğlu Cumhurbaşkanı Olmak İçin ABD İle Görüşmüş

Hüsnü Mübarek'in oğlu Mısır'da cumhurbaşkanlığı adayı olmak İstiyor

Mısır'da yayın yapan Africa Intelligence haber sitesi Mısır'ın eski cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in oğlu Cemal Mübarek'in bu ülkede yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Abdülfettah Sisi ile rekabet etme arzusunu ortaya çıkardı.

"Africa Intelligence sitesi Mısır'daki mevcut ekonomik krizin Mısır'ın eski cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in oğlu Cemal Mübarek'i cumhurbaşkanı olma hayali kurduğunu duyurdu.

Africa Intelligence Jamal Mubarak ile eski ABD büyükelçisi Jonathan Cohen arasında geçen Mart ayında Şarm El-Şeyh'te gizli bir görüşme yapıldığını ortaya çıkardı. Mısırlı iş adamı Talat Mustafa'nın da katıldığı bu toplantıda Cemal, önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde aday olma olasılığından söz etti.

Africa Intelligence sitesine göre , Cemal Mübarek'in Mısır'ın güçlü bir müttefiki olan ABD büyükelçisi ile görüşmesinin,i ABD'nin Mısır'a askeri yardımının devam etmesinin sağlanması Cumhurbaşkanlığı adaylığı durumunda ise değerin 1.17 milyar dolar olması Mısır ordusunun desteğini garanti altına almasında etkili

Bu taban, ekonomik krize rağmen, şu ana kadar Mısır'ın üst düzey yetkililerinin Sisi'den istifa edebileceğine dair bir işaret olmadığına dikkat çekti.

Bu site, Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın Şarm El-Şeyh ziyaretinden bir ay sonra Mübarek ailesine uygulanan yaptırımları kaldırdığından bahsetmişti. Öyle ki bu mahkeme, Mübarek'in çocuklarının mal varlıklarına yönelik bloke ve Avrupa Birliği vatandaşlarının Mübarek ailesinin akrabalarıyla mali işlemlere girişine yönelik yaptırımlara son verdi.

Kaynak TEVHİDHABER