Husi Direnişcileri  Marib'i Bombalıyor

Husi Direnişcileri Marib'i Bombalıyor

Husi güçleri Marib ve Suudi Arabistan'ı bombalamaya devam ediyor

TEVHİDHABER

Husiler, Güvenlik Konseyi'nin daimi üyelerinin kınama konusundaki fikir birliğinin ortasında, Yemen'in başkenti Sanaa'nın doğusundaki Marib'de ve Suudi topraklarına karşı tırmanışlarını artırmaya devam ediyor.

Çarşamba akşamı Husiler, Suudi ve Yemen kamplarını hedef alan ve düzinelerce ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan yedi balistik füze fırlattığını duyurdu.

Grubun askeri sözcüsü Yahya Saree, "Grubun füze gücü, Suudi ordusunun Birinci Alay'ın Krallığın güneyindeki Asir bölgesindeki Dhahran Al-Janoub kentindeki kampına 3 balistik füze ateşledi, bu da çok sayıda Suudi düşman subayı ve askerinin ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlandı." dedi

Saree, Husi medyası tarafından yayınlanan bir açıklamada, "iki balistik füzeyle yapılan başka bir saldırının, Yemen'in güneybatısındaki Taiz vilayetinin batısında "düşman" olarak adlandırdığı bir eğitim kampını hedef aldığını" ekledi.

Sözcü, ülkenin doğusundaki Marib Valiliği'nde tanınan hükümetin ordu güçlerine atıfta bulunarak, "paralı askerler" olarak nitelendirdiği grupların toplantılarına iki balistik füze fırlatıldığına dikkat çekti.