Hüseyin Abdullahiyan Heniyye'yi Tahran'a Davet Etti

Hüseyin Abdullahiyan Heniyye'yi Tahran'a Davet Etti

İran Dışişleri Bakanı, Hamas'ın siyasi büro başkanı İsmail Haniye'yi başkent Tahran'ı ziyaret etmeye davet etti ve İran'ın Filistin halkıyla tam dayanışmasını teyit etti.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Almayadeen sitesinde yer alan habere göre : Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdullahiyan'dan Tahran'ı ziyaret etmesi için davet aldı.

İki taraf arasında yapılan telefon görüşmesinde Amir Abdullahian, ülkesinin İsrail işgali tarafından Cenin kampında gerçekleştirilen katliam sonucunda Filistin halkı ve şehit aileleriyle tam dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

Amir Abdullahian, bu katliamlara karşılık vermekten çekinmeyen Filistin direnişinden gurur duyduğunu ifade ederek, Tahran'ın Filistin halkına ve direnişine verdiği desteği teyit etti.

Haniyeh ise İran'ın girişimine övgüde bulundu ve "Temas, İran'ın Filistin'e yönelik kararlı duruşunun ve Filistin halkının davasını ve direnişini destekleyen konumunun bir teyididir" dedi.

Haniye, İran hükümetinin kendisini Tahran'ı ziyaret etmeye davet etmesini de memnuniyetle karşıladı ve İran'a yönelik herhangi bir saldırıyı kınadığını vurguladı ve İran'ın düşmanların planlarını ve saldırılarını engelleme yeteneğine olan güvenini vurguladı.

İsrail işgalinin birkaç gün önce Cenin'e yönelik düzenlediği saldırıda 10 şehidin hayatını kaybetmesi ve ağır vakalar da dahil olmak üzere çok sayıda yaralı olması dikkat çekicidir .

İşgalcilerin işlediği suçlara karşılık olarak işgal polisi, işgal altındaki Kudüs'ün kuzeyinde düzenlediği operasyonda 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 3'ünün ağır, 2'sinin de orta düzeyde yaralandığını duyurdu. Ardından işgal altındaki Kudüs'teki Silwan'da ikinci bir komando operasyonu gerçekleştirildi .

Perşembe günü Filistin direnişi , İsrail'in Cenin kampına düzenlediği ve aralarında bir kadının da bulunduğu 10 kişinin ölümüne ve çok sayıda yaralanmasına yol açan İsrail saldırısına yanıt olarak Gazze Şeridi'nden işgal altındaki Aşkelon kentine iki füze fırlattı .