Hürmüz Boğazı'nda bir İsrail gemisine el konuldu

Hürmüz Boğazı'nda bir İsrail gemisine el konuldu

İran'ın resmi "IRNA" ajansı, Devrim Muhafızları deniz kuvvetlerinin Hürmüz Boğazı'nda "İsrail"e bağlı bir kargo gemisine el koyduğunu doğruladı.

İran "IRNA" ajansı, İran Devrim Muhafızlarına ait deniz kuvvetlerinin Hürmüz Boğazı yakınlarında "İsrail" bağlantılı bir yük gemisine el koyduğunu bildirdi.

Resmi kurum, bugün Cumartesi günü Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, "Devrim Muhafızları deniz özel kuvvetleri, MCS Aries isimli konteyner gemisinin kontrolünü ele geçirerek, helikopterle Hürmüz Boğazı yakınlarında geminin güvertesine iniş yaptı ve personeli tahliye etti." "Bu gemi artık ülkemizin karasularına doğru yönlendirilmiştir" açıklaması yapıldı.

Devrim Muhafızları tarafından ele geçirilen geminin Dubai'den kontrol altına alındığı Hürmüz Boğazı'na doğru yola çıktığını belirtti .

MSC (Cenevre merkezli bir kruvaziyer şirketi), İranlı yetkililerin Hürmüz Boğazı'ndan geçerken MSC Aris gemisine helikopterle bindiğini doğruladı.

Gemide bulunan 25 kişilik mürettebatın, can güvenliğinin sağlanması ve geminin güvenli bir şekilde geri dönmesi için ilgili makamlarla yakın iletişim halinde olduğunu sözlerine ekledi.

Associated Press daha önce Hürmüz Boğazı'nda kazaya karışan geminin İsrailli milyarder Eyal Ofer'e ait olduğunu bildirmişti .

Associated Press tarafından yayınlanan bir video klipte, komando güçlerinin Hürmüz Boğazı yakınlarında bir gemiye helikopterle baskın düzenlediği görülüyor.

Videoda, daha önce İngiliz Deniz Ticareti Operasyonları Otoritesi tarafından bildirilen ve bölgesel yetkililerin BAE kıyıları açıklarında bir geminin kontrolünü ayrıntılara açıklık getirmeden ele geçirdiğini belirten saldırıyı gösteriyordu.

İsrail medyası, İran güçlerinin Hürmüz Boğazı'nda Portekiz bayrağı taşıyan ve "İsrail"e ait "MSC Aries" gemisinin kontrolünü ele geçirdiğini doğruladı.

Buna karşılık ABD Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili, "İngiliz Deniz Ticareti Operasyonları Otoritesi tarafından bildirilen durumun farkındayız ve izliyoruz" dedi.