Hücumda Allah Allah... YAŞ"ta yallah!

İnsan psikolojisini, daha doğrusu "anne" veya "baba" psikolojisini bilirsiniz...
Bir anne veya baba, kendi çocuğunu acımasızca döver ve hatta bir taraflarını kırabilir ama bir başkası "fiske" vursa; bırakın "fiske" vurmayı, çocuğu "azarlasa", kesinlikle tahammül edemez, anında "çıngar" çıkarır!.. Neden böyledir?.. Çünkü bir anne veya baba için, en değerli varlık, "evlat"tır!.. Bir "kirpi" bile çocuğunu "pamuğum" diyerek seviyorsa, bir "karga" bile çocuğunu "kuzgun" olarak görüyorsa, varın, gerisini siz düşünün... Anne-baba için evlat, bu kadar "değerli"dir işte... Hiçbir anne-baba evladına "fiske" vurdurmaz, hatta "toz" bile kondurmaz... Bu, "insani bir içgüdü"dür!.. Her anne-baba, evladını korur ve kollar!..
Şahsen ben, Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ"un dünkü konuşmasını da, bu "içgüdü" ile yaptığını düşündüm... O da, TSK"yı bir "aile" olarak, TSK mensuplarını da birer "evlât" olarak görüyor olmalı ki, onlara "sahip" çıkıyor, onları "korumaya-kollamaya" çalışıyor!..
Ben, bu "ruh hali"ne saygı duyarım!..
Hatta, sonuna kadar desteklerim!..
Ama, şu da var:
Bir "evlât" ki, eğer "ailenin yüzkarası" olmaya başlamışsa, yaptığı işler hem "kendisine", hem de "aile"ye zarar veriyorsa, işte burada, anne veya babayı "zor bir karar" beklemektedir...
Ya "başını öne eğmeye" devam edecektir, ya da "evlâdını reddetme" kararını verecektir!..
Zor bir karar!..
Ama, "yapılmaz" değil!..
CEMİL ÇİÇEK BUNU YAPMIŞTI!
Hatırlarsınız, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, hemen herkese "ibret dersi" olacak böyle bir karar vermişti... Muhalefetin ve medyanın "kızı ve damadı"yla ilgili "asılsız iddiaları" üzerine; "Allah"tan tek isteğim, Kızılay"da gezerken bu hırsız, şu soysuz gidiyor denilmemesi" demiş ve eklemişti:
"Suç ve ceza şahsidir. Benim şerefim, benim onurum; evlatlarımdan, yakınlarımdan önde gelir. Benim yakınlarıma bırakacağım tek şey, temiz, dürüst bir geçmiştir. Buna en ufak bir halel getirecek olurlarsa gereğini ben yaparım.
Bir siyasetçinin bunun ötesinde verebileceği başka da teminat yoktur. Bu konuşmamı da ihbar kabul etsinler. Gerekirse yazılı olarak da yapmaya hazırım. Bu kanunsuzluk varsa, savcıların harekete geçmesi gerekir. Geçmedilerse ihbar ediyorum."
Bu sözleri sarfetme cesareti gösterebilen Cemil Çiçek için, "evladını sevmiyor" diyebilir misiniz?.. Tam aksine; kızını "canından çok sevdiğini" ben biliyorum.
Düşünebiliyor musunuz;
"Can"ını bile feda edebiliyor,
Ama "şeref"ini asla!..
Çünkü, Cemil Çiçek için,
Onur ve şerefi "evlâtlarından önce" geliyor!..
Yani, "evlat" bir tarafa!..
"Onur ve şeref" bir tarafa!..
Söyleyin şimdi;
Böyle bir "kararlılık" karşısında, bir evlat, hiç "suç" işlemeye, "yamuk" yapmaya kalkışabilir mi?..
Edemez!.. Çünkü;
"Evlâtlıktan reddedileceğini" bilir!..
BAŞBUĞ, NİYE SAHİP ÇIKIYOR?
"Somut bir örnek" olduğu için Cemil Çiçek"ten bahsettim...
Aslında, her baba "Cemil Çiçek"in yaptığını" yapsa, hiçbir evlât "suç" işlemeye cesaret edemez!..
İsterdim ki, Başbuğ da aynısını yapsın!..
Desin ki;
"TSK"nın şerefi, TSK"nın onuru, subay ve astsubaylardan önce gelir!.. Bizim geride bırakacağımız tek şey, temiz ve dürüst bir geçmiştir!..
Buna en ufak bir halel getirecek olan olursa, gereğini ben yaparım!"
Bunu demedi İlker Paşa!..
"Sahip çıkma" tavrını dün de sürdürdü.
Genelkurmay Başkanlığı Karargahı"nda düzenlenen Kazım Karabekir"i anma toplantısının ardından gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularına cevap verirken, Kazım Karabekir"in; "Vatandaş!.. Yanlış bilgi, felaket kaynağıdır. Her işin evvela hakikatini ara ve öğren, sonra münakaşasını istediğin gibi yap" sözlerini hatırlatıp; "Bugün buna çok ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum" dedi...
Bu durumda, ortaya çıkarılan "Balyoz" planı, "yanlış bilgi" oluyor!..
"Hakikati aramamızı" öğütlüyor!..
İyi de, "hakikat" ne?..
Böyle bir plan ya vardır, ya yoktur!..
"Yok" ise, "yok" dersin!.. "Var" ise, planı hazırlayanların yakasına yapışır, hesap sorarsın!..
Ama, Org. Başbuğ ne yapıyor;
Hem planın "7 yıl önceki bir tatbikat çerçevesinde hazırlandığını" söylüyor, yani "planın varlığını" kabul ediyor, hem de "suçlu"ları değil, "planı deşifre edenleri" hedef alıyor!..
BUNLAR DA ALLAH"IN EMRİ!
Dahasını da yapıyor...
"TSK talimnameleri"nin "hücum"la ilgili bölümlerinde, askerin "Allah, Allah" diyerek taarruz ettirildiğini ifade edip, diyor ki;
"Böyle bir TSK, nasıl olur da camileri bombalamayı düşünür?"
Org. Başbuğ"un yanılgısı şurada:
Hiç kimse, "TSK"nın camileri bombalatacağını" söylemiyor ki!.. Bunu, "TSK içindeki cuntacılar"ın planladığını söylüyor!..
Yani;
Suçlamalar "kurumsal" değil, "bireysel"dir!..
Suçlanan Org. Çetin Doğan"dır!..
Tuğgeneral Süha Tanyeri"dir!..
Bu durumda demeliydi ki;
"Onların böyle bir kalkışma içine girmiş olmaları TSK"yı bağlamaz!.. Bu tür münferit faaliyet içinde bulunanlardan hesap sorulmalı, yargıya teslim edilip, hak ettikleri ceza verilmelidir."
Doğrudur... Askerini, hücuma "Allah, Allah" nidalarıyla gönderen bu ordudur...
Ama aynı ordunun, "Allah"ın emri" olan namazı kıldığı için çok sayıda mensubunu YAŞ toplantılarında bünyesinden attığı da bir gerçektir!..
Aynı ordunun, "Allah"ın emri" olan "başörtüsü"ne karşı tavır aldığı, "başörtülü asker anaları"nın, evlatlarının "yemin töreni"ni bile izlemelerine izin verilmeyip, "tel örgülerin arkasına" atıldıkları ve ayrıca, "annelerin veya eşleri başörtülü" olan subay-astsubayların "ihraç" edildikleri de tartışılmaz bir gerçektir!..
SÖZ DEĞİL, EYLEM GEREKİYOR!
Bence, sayın İlker Başbuğ;
Böyle bir "savunma" yapmak, ya da "darbeciler"in değil, darbe planlarını "deşifre" edenlerin peşine düşmek yerine; "tüm darbeler"in ve "müdahale"lerin, "hukuk dışı girişimler" olduğunu kabul ve itiraf etmeli, "kirli plan" yapan herkesi lanetlemelidir!..
"Hukuk devletine bağlı, demokrasiye saygılı" olduğunu deklâre eden, Başbakan Tayyip Erdoğan"la bir görüşmesinde "Orduma ve ülkeme zarar verecek bir subayı TSK içinde barındırmam" şeklinde teminat veren bir Genelkurmay Başkanı; adları "pis işler"e karışmış subayları görevden almalı, "emekli" olanlara sahip çıkmaktan da vazgeçmelidir!..
"TSK"nın onur ve itibarı her şeyden önce gelir" deyip de, onları görevden alsa; halkın gözünde hem kendini, hem TSK"yı daha da yüceltmiş olmaz mı?..
Elbette olur!..
Gelin, görün ki;
Onları görevden almamak için, hem "yargı" ile hem "hükümet"le ters düşüyor ve bu arada "TSK"nın itibarı"nın da tartışılmasına yol açıyor!..
Org. İlker Başbuğ"a düşen;
"Hükümet ve yargıya direnmek" değil, "zanlı"ların yakasına yapışıp "yargıya teslim etmek"tir!..
Ve tabiî, "ismi lekelenen" insanları, bir an önce TSK bünyesinden atmaktır!.. Zira, Başbakan Tayyip Erdoğan"ın da üzerine basa basa vurguladığı gibi, aslolan, "halkın devlete olan güveni"ni korumaktır!..
Başbakan Erdoğan, bunun "gereğini yapıyor" ise, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek "Onurum her şeyden önce gelir" diyorsa, aynı şeyi Org. İlker Başbuğ da söylemeli, o da "gereğini yapmalı"dır!..
Hem de, vakit geçirmeden!..
Çünkü, yıpranan TSK oluyor!..

Bu kafadan her şey beklenir!
Bugünkü sürmanşetimizde de okuyacağınız gibi; "Balyoz" darbe plânını hazırlayıp, "camileri bombalatmayı" düşünen Org. Çetin Doğan"ın; "İslâm"la bir sorunu olduğunu" gösteren ciddi belirtiler var.
"Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı" iken yaptıkları, özetle şöyle:
* Aralarında ilahiyatçı öğretmenler bulunduğu gerekçesi ile Türkiye Türkçesi eğitimini durdurdu.
* Mevcut kontrol mekanizmasını kaldırarak, PKK yandaşlarının üniversiteye sızmasına fırsat verdi.
* Üniversitenin Ankara Mütevelli Heyet binasında haftalık içkili toplantılar düzenlemeye başladı. Bu toplantılar, özellikle "Cuma" namazı saatlerine denk geliyordu.
* Üniversite kampusünde yapılması planlanan camiye karşı çıktı. Üniversiteye başörtüsü yasağını o getirdi...
Şimdi, böyle bir şahsiyetin, askerleri; "Allah, Allah" nidalarıyla taarruza gönderebileceğini düşünebilir misiniz?..
Eğer bu "inanç"ta olsaydı, herhalde İslâm"a ve Müslüman kimliklere bu kadar karşı olmazdı!
Şahsen ben, "böyle bir kafa"dan her şeyi beklerim!..

vakit

Bu yazı toplam 2173 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar