Hizbullah'ın Gizli Tünelleri Ortaya Çıktı

Hizbullah'ın Gizli Tünelleri Ortaya Çıktı

Yayımlanan bir İsrail raporu, Lübnan'a uzanan ve grubun personel ve silah taşımasına izin vermek için tasarlanmış bir Hizbullah tünelleri ağının varlığı ortaya çıktı

Tel Aviv - (dpa) - İsrail'deki Alma Araştırma ve Eğitim Merkezi tarafından yayınlanan yeni bir rapor, Hizbullah'ın Lübnan boyunca uzanan ve grubun personel ve silah taşımasına izin vermek için tasarlanmış bir tünel ağının varlığını ortaya koydu.

Binbaşı Yedek Tel Perry tarafından hazırlanan rapora göre, Hizbullah, 2006 yılında İkinci Lübnan Savaşı'nın ardından Kuzey Koreliler ve İranlıların yardımıyla tünel projesine başladı ve "Gazze Şeridi'ndeki Hamas tünellerinden projesinden çok daha büyük dedi.

İsrail İşgal gazetesi "The Jerusalem Post" tarafından aktarılan haberde, tünel ağının Hizbullah'ın merkez karargahı olan Beyrut bölgesi ile partinin kullandığı Bekaa bölgesini birbirine bağladığı bildirildi.

Rapora göre tüneller ayrıca motosikletlerin, dört çeker araçların ve diğer küçük araçların geçişine ve “savunma mevzilerini güçlendirme veya harekât icrası” amacıyla bir yerden başka bir yere hareket etmelerine imkan verecek büyüklükte.

Hamas projesine benzer şekilde olan tüneller yeraltı komuta ve kontrol odaları, silah ve malzeme depoları, saha klinikleri ve her türlü roketin (karadan karaya, tanksavar ve uçaksavar füzeleri) fırlatılmasına ayrılmış koridorlar içeriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı