Hizbullah Komplolara Karşı Nasıl Direndi

Hizbullah Komplolara Karşı Nasıl Direndi

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, işgalci rejim İsrail’in komplolarına değinerek İran ile beraber bu komplolara karşı durduklarını belirtti.

El Menar kanalının verdiği habere göre; Şeyh Naim Kasım, Siyonist rejim İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi üzerine yapılan bir toplantı sırasında konuştu.

Şeyh Naim Kasım yaptığı bu konuşmada, “Siyonist düşmanla ilişkilerin normalleştirilmesi dine, Arap ilkelerine ve Filistin davasına ihanet olduğuna inanıyoruz; Çünkü bu eylemin gölgesinde İslam dünyasının temel meselesi terk edilmiş oluyor” dedi.

 İsrailpost'un haberine göre Naim Kasım, “İlişkilerin normalleştirilmesi, Siyonist rejimin kalkınma politikalarına yeşil ışık yakıyor ve bu rejime meşruiyet sağlıyor.” ifadesini kullandı.

İlişkilerini normalleştirme sürecine göre düzenleyen ülkelerin pişmanlıktan başka birşey elde edemeyeceklerine inandıklarını dile getiren Naim Kasım, “Filistin halkı Yüzyılın Anlaşması'nı başarısız hale getirdiği gibi, normalleştirme süreci ilişkilerini de başarısız hale getirebilir. Bunun çözüm yolu, ABD'nin ve Siyonist rejim projesine karşı İran'ın önderlik ettiği direniş eksenidir.” açıklamasında bulundu.

Sözlerinin sonunda ise Naim Kasım;  “Direniş eksenindeki herkes farklı yetenekler kazanmaya çalışmalıdır. Biz bir yandan Arap ilkelerine ve Arap ülkelerinin bağımsızlık ilkesine bağlıyız, bir yandan da İslam’ın destekçileri olarak, İran, Devrim Muhafızları ve İran milleti ile birlikte ABD'nin ve Siyonist rejimin projelerine karşı durmaktayız.” dedi. (Ajanslar)