Hizbullah : Bu Sıradan Bir Savaş Değil

Hizbullah : Bu Sıradan Bir Savaş Değil

"Lübnan'ın yapısında ABD'nin etkisi çok ama biz henüz ABD'yi devlet kurumlarından kovmak için savaşa girmedik ama doğru gün gelip bu savaşa girdiğimizde Lübnanlılar farklı şeyler görecekler"

Lübnan Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Seyyid Haşim Safiyuddin şunları vurguladı: ‘Son dönemde Amerikan hegemonyasıyla yaşanan mücadele, Yakıt Savaşı adını alsa da bu sıradan bir savaş değil, denizler ve okyanuslar boyunca tüm parametrelerle niteliksel bir mücadeledir.

Son çatışma akaryakıt tankerlerinin gelmesiyle bitmiyor, bu sadece akaryakıt için bir mücadele değil, denizler ve okyanusları kapsayan bir mücadeleydi.

İsrailliler hiçbir şey yapamayacaklarını söylediler çünkü füzelerimizin işgal altındaki Filistin'in en uzak derinliklerini de hedef aldığını çok iyi biliyorlar.

Bu, herhangi bir geminin işgal rejimine girmesini engelleme yeteneğimiz olduğu anlamına gelir.

Denizlerin yanı sıra Lübnan'ın yapısında da bir çatışma yaşandı.

Lübnan'ın yapısında ABD'nin etkisi çok ama biz henüz ABD'yi devlet kurumlarından kovmak için savaşa girmedik ama doğru gün gelip bu savaşa girdiğimizde Lübnanlılar farklı şeyler görecekler.

Bu iddianın kanıtı, ABD'nin Lübnan Büyükelçisi Bayan Dorothy Shea'nın ve onun şeytanlarının hükümetteki varlığıdır. Maske dağıtımından Beyrut limanında gerçekleşen suç ve cinayetin soruşturulmasına kadar onun varlığına tanık oluyoruz.