Hindistan Mahkemesinden Başörtüsü Açıklaması

Hindistan Mahkemesinden Başörtüsü Açıklaması

Hindistan mahkemesi, öğrencilerin nihai karara kadar başörtüsü takmayı bırakmaları gerektiğini söyledi

TERCÜME HABER/TEVHİDHABER

Hindistan'da bir mahkeme, Karnataka eyaletindeki öğrencilerin, mahkeme okulların başörtüsünü yasaklayıp yasaklayamayacağı konusunda nihai bir karar verene kadar "dini giysiler" (yani başörtüsü) giymeyi bırakmaları gerektiğini söyledi.

Hindistan'da okullarda başörtüsü yasağı, Hindistan'da azınlık haklarına bir saldırı olarak görüldüğü için karşı protestolara yol açtı.

Ocak ayında, dini özgürlükleri için savaşan beş öğrencinin ebeveynleri, yüksek mahkemeye yasağın kaldırılması için dilekçe vererek, kızların eğitim ve dinlerini özgürce yaşama hakkını ihlal ettiğini söyledi

Karnataka hükümeti geçen hafta başörtüsü yasağını desteklemek için bir emir yayınladı. Eyalet hükümeti, İslamofobinin artması ve Hindistan'ın Hindularının Müslüman azınlığa karşı şiddetinin artmasıyla başbakan Mondiye baskılar artıyor

.Küresel bir İslamofobi trendi
Fransa Senatosu geçtiğimiz günlerde spor müsabakalarında başörtüsü yasağını oylarken, Hindistan'ın başörtüsü yasağı dünya çapında bir trendin parçası gibi görünüyor. "Göze çarpan dini sembollerin" giyilmesini yasaklayan bir yasayı değiştiren oy, sağcı Les Republicains partisi tarafından önerildi ve senatoda 160 lehte ve 143 aleyhte oyla kabul edildi.