Hindistan Keşmir'de Başörtüsü Yasağı

Hindistan Keşmir'de Başörtüsü Yasağı

Srinagar eyaletinde başörtülü öğrencilerin girmesine izin verilmediği iddia edildi

Hindistan Kaşmir'de Perşembe sabahı, Srinagar, Rainawari'deki Vishu Bharti (VB) okulundan öğrenciler, başörtüsü taktıkları için okul binasına girmelerine izin verilmediğini belirterek kurum yönetimine karşı bir protesto düzenlediler.

“ Abaya (başörtüsü) takmak istiyorsak medreseye gitmemiz gerektiği söyleniyor . Okul yönetimi bize okulun atmosferini bozduğumuzu söylüyor” dedi.

Okul yönetimi basına başörtüsüne karşı olmadıklarını ancak öğrencilerin kıyafet kurallarına uymalarını istediğini söyledi.

“Onlar kim ki bizi giydiklerimiz yüzünden yargılıyorlar? Spor faaliyetlerinde ve diğer müfredat dışı faaliyetlerde ayrımcılığa uğruyoruz. Erkek öğrenciler kolejde sigara içiyor, kimsenin bir sorunu yok ama kız öğrenciler kendi seçtiklerini yapmaya başlayınca insanlar sorun çıkarıyor” dedi.

Bu sırada bir veli, öğrencilerin okul binasında kaba davranışlarda bulunduğunu söyledi. “Bu sorun değil. Sadece Abaya'yı çıkarmalarını istiyoruz çünkü birçoğu renkli Abaya (tüm vücudu örten) ile geliyor. Burada başörtüsü yasak değil. Sadece her öğrencinin aynı kıyafet kuralına uymasını sağlamak istiyoruz” dedi.

KAYNAK:TEVHİDHABER