Hicap Yiğitlerinin Biri Kayıp Biri Hücrede

Hicap Yiğitlerinin Biri Kayıp Biri Hücrede

Azerbaycan’da hicab yasağına karşı gösterdikleri yiğitce direniş dolayısıyla tutuklanan İslam Partisi Başkanı Mövsüm Samedov ve Hüccetülislam Zülfikar Mikayilzade’ye ağır zulüm.

Azerbaycan kaynaklarının bildirdiğine göre, hicab yasağına karşı gösterdikleri sert tepki dolayısıyla tutuklanan Hüccetülislam vel Müslimin Zülfikar Mikayilzade'nin rejim güçleri tarafından kaçırıldığı ve uzun zamandır kendisinden haber alınamadığı bildirildi.


Hüccetulislam Mikayilzade bir hutbede "hicaba uzanan eller kesilecektir" ifadesini kullanması sonrasında tutuklanmış, 15 gün hapis cezasının ardından ortadan kaybolmuştu. Görgü tanıkları Mikayilzade'nin kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldığını belirtiyor.


Mikayilzade'nin ailesinin adli ve güvenlik makamlarına yaptığı bütün başvurular ise karşılıksız kaldı.


Diğer yandan üç ay ihtiyati hapis cezasına çarptırılan ve halkı isyan teşvik suçundan yargılanan İslam Partisi Başkanı Dr. Mövsüm Samedov'un 20 Ocak tarihinden itibaren bir hücre tutulduğu belirtildi.


Azerbaycan İslam Partisi yetkilileri, Samedov'un hücrede tutulmasının kanunsuzluk olduğunu söyledi.


Mövsüm Samedov'un avukatı Anar Kasımov yaptığı açıklamada, "Azerbaycan Ceza Kanunu, mahkeme kararı çıktıktan 24 saat sonra, gözaltındaki şahsın hapishaneye götürülmesini öngörmektedir. Yani Samedov'un mahkeme kararı verilmiş olmasına karşın, hala hücrede tutulması kanun dışıdır. Ben bu kişinin haklarını savunma durumundayım, ama o hala hücrede tutuluyor. Bu kanunsuz durum bir an önce sona erdirilmelidir" dedi.