Hamas'tan Telefon Görüşmesi

Hamas'tan Telefon Görüşmesi

Hamas'ın Gazze'deki siyasi ofisinin başkanı Amir Abdullahian ile yaptığı telefon görüşmesinde, İran halkının ve hükümetinin Filistin ulusuna verdiği siyasi desteği takdir etti.

Fars Haber Ajansı dış politika grubunun haberine göre, bugün (8 Mayıs Cuma) Beyrut'ta bulunan İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hossein Amirabdollahian, Yahya Al-Sanwar ile telefon görüşmesi yaptı. Filistin İslami direniş hareketi Hamas'ın Gazze'deki Ramazan Bayramı'ndaki siyasi ofisi başkanı, kendisini, Filistin direnişini ve Filistin ulusunun Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Yahya el-Sanvar da İran'ın liderliğini, hükümetini ve milletini bu bayramda tebrik ederek, milletin ve İran İslam Cumhuriyeti hükümetinin Filistin milletine siyasi desteğinden dolayı takdir ve teşekkürlerini dile getirdi.

Amir Abdullahian, Hamas hareketinin siyasi büro başkanı İsmail Haniyeh ile bir telefon görüşmesi yaptı. Hamas'ın siyasi büro başkanı bu görüşmede İran ile Suudi Arabistan arasındaki anlaşmayı memnuniyetle karşıladı ve bunun iki ülkenin ve tüm bölgenin çıkarına olduğunu söyledi.

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziad Nakhale de dün Beyrut'ta Amir Abdullahian ile görüşerek, bu görüşmede Siyonist rejimde artan iç krizleri Siyonist işgalcilerin karşı acizliğinin ve zayıflığının bir işareti olarak nitelendirdi.