'Hamassız Gazze', İsrail ile Mısır'ın ortak çıkarı...

'Hamassız Gazze', İsrail ile Mısır'ın ortak çıkarı...

Likud ve Evimiz İsrail partilerinin oluşturduğu koalisyonun başında bulunan Levin, Mısır ile İsrail'in Gazze'de ortak çıkarlara sahip olduğunu söyledi. İsrail basını ise Sisi ile Netanyahu'nun Hamassız bir anlaşmada hemfikir olduğunu yazdı

İsrail'de Likud-Evimiz İsrail Koalisyonunun Başkanı Yariv Levin, İsrail, Mısır ve Ürdün'ün Gazze'nin silahsızlandırılmasında ortak çıkarı olduğunu savundu. Levin, bu çıkarların Gazze'ye yönelik saldırıyı genişletmeye müsaade edecek şekilde uyuştuğunu söyledi.

İsrail'in Maarif gazetesi, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El-Sisi arasında 'cesur bir ittifak kurulduğunu, bu yüzden İsrail'in Ateşkes konusunda Katar ve Türkiye'nin çabalarını gözardı ederek öncülük rolünü Mısır'a vermeyi tercih ettiğini yazdı. Buna karşılık olarak da Mısır'ın Gazze saldırısına müsaade ettiği belirtildi. 

Öte yandan, İsrail'in Yediot Ahronot gazetesi, Mısır cumhurbaşkanlığından bir danışmanın sözlerini aktarark şöyle yazdı: Sisi ve Netanyahu 'Hamas'ın müzakereci pozisyonda olmadığı, ateşkes anlaşmasını kabul etse de kabulü için herhangi bir kazanç alma hakkı olmadığı' kanaatini paylaşıyor'

Sisi'nin İsrail'in saldırılarını sürdürmesine itirazı olmadığını ifade eden gazete, Mısır'ın Gazze'ye doğru yola çıkan füzelere el koyması olayını hatırlattı. Mısır, Sina yarımadasında 30 adet Grad füzesine, Gazze yolundayken, el koymuştu.