Hamas'dan Direniş Ve Aksa Açıklaması

Hamas'dan Direniş Ve Aksa Açıklaması

Hamas: Direniş Ramazan ayının sonunda Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıyı durdurdu

Gazze: Filistin “Hamas” hareketinin siyasi büro başkan yardımcısı Saleh Al-Arouri Çarşamba günü yaptığı açıklamada, direnişin yerleşimcilerin Ramazan'ın son on gününde Mescid-i Aksa'ya baskın yapmasını engellediğini söyledi.


Hamas Hareketi Beyrut'taki bir seminer sırasında yaptığı basın açıklamalarında, İsrail hükümetinin Yahudi Fısıh Bayramı'nın son günlerinde yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya saldırmasını engellemesinin "bir vicdan uyanışı" değil, daha çok bir direniş eylemi olduğunu değerlendirdi.
."
Al-Aruri, Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere yönelik saldırı sahnesi çok tehlikeliydi ve bu olaydan bir yanıt alınamazsa işgalciler Mescid-i Aksa'nın bir bölümünü ele geçirmiş olacaktı.

İsrail polisinin gece Mescid-i Aksa'yı basması ve orada ibadet edenlere dayak, sersemletici bomba ve göz yaşartıcı gazla saldırması ve ibadetlerini yerine getirmelerini engellemesinin ardından, geçen haftanın başından bu yana Kudüs şehri gerginliğe tanık oluyor.


Mescid-i Aksa'ya tekrarlanan saldırılar, Lübnan, Gazze ve Suriye'den roket atışlarının yanı sıra Filistin topraklarında gerginliğe ve çatışmalara yol açtı.


İsrail, Hamas'ı roket ateşinin arkasında olmakla suçlasa da, Filistin hareketi bunun sorumluluğunu açıkça üstlenmedi.


Al-Aruri, "Direniş yükseldi ve her cepheden geldi ve caminin onu koruyan bir Tanrı'sı ve onu kurtaran bir halk ve bir direniş olduğunu kanıtladı dedi.


Geçen hafta, yerleşimci gruplar, Çarşamba günü sona eren Yahudilerin Fısıh Bayramı münasebetiyle Mescid-i Aksa'ya büyük bir baskın yapılması çağrısında bulundu.


Ancak İsrail hükümeti, Çarşamba günü ve Ramazan'ın son on gününde yapılması planlanan bu saldırıları durdurma kararı aldı.


Öte yandan, “Hamas”ın başkan yardımcısı, “Yargı Reformu” yasasına karşı son protestolara atıfta bulunarak, İsrail'in “benzeri görülmemiş bir çatışma ve bölünme durumunda yaşadığını ve kendi içinde parçalanmaya ve yok olmaya doğru ilerlediğini” değerlendirdi.

Kaynak: TEVHİDHABER