Hamas, Uluslararası Af Örgütü'nün Raporunu Taktir Etti

Hamas, Uluslararası Af Örgütü'nün Raporunu Taktir Etti

Hamas, Uluslararası Af Örgütü'nün İsrail'in insan hakları ve insan hakları ihlallerini ortaya koyan ve onu apartheid suçlarıyla suçlayan bir rapor yayınlamasını övüyor.

Hamas, Uluslararası Af Örgütü'nün "gerçekleri perspektif içine koyan ve işgal altındaki Filistin halkının trajik gerçekliğini, işgal varlığını bir apartheid rejimi olarak değerlendirerek olduğu gibi tanımlayan profesyonel raporunu yayınlama" konusundaki çabalarını takdir ettiğini ifade etti.

Hareket, yaptığı açıklamada, raporun "yerleşim gettosunun yoğunlaştığı ve yerleşimci sürülerinin terörden tamamen korunduğu Batı Şeria'da her düzeyde Filistin halkına yönelik işgal uygulamalarının çirkinliğini ifade ettiğini" belirtti.

Hamas, uluslararası raporu "İsrail zulmünü sona erdirmek için dünyadaki son çirkin ırkçı işgalle karşı karşıya olan Filistin halkımız için adalet arayan uluslararası ve yasal çabaların önemli ve ayrıntılı bir parçası" olarak nitelendirdi.

Hamas, İsrail'in rapora ve örgüte yönelik saldırısını, "işgalin gerçekleri ortadan kaldırma, gerçekleri silme ve dünya kamuoyundan gizleme arayışı olduğunu belirtti.

Bugün erken saatlerde Uluslararası Af Örgütü , İsrail işgal makamlarını apartheid suçları işlemekle suçlayan ve işgal tarafından gerçekleştirilen "acımasız ev yıkımları ve zorla tahliye uygulamalarına son verilmesi" çağrısında bulunan bir rapor yayınladı