"Hamas Şerefli Bir Direniş Hareketidir, Fitneciler İşgale Hizmet Ediyor"

"Hamas Şerefli Bir Direniş Hareketidir, Fitneciler İşgale Hizmet Ediyor"

Sabirin Hareketi ile Hamas’ı karşı karşıya getirmeye yönelik o habere yalanlama...

Gazze'deki Sabirin Hareketi’nin üst düzey yetkililerinden Hişam Salim “El-Quds El-Arabi” gazetesine yaptığı açıklamalarda Hamas Hareketi’nin haklarında “yasaklama ve hareketi dağıtma” yönünde karar aldığı hususunda çeşitli sitelerde yer alan iddiaların hiçbir doğruluğunun olmadığını, hareketin çalışmalarına devam ettiğini ifade etti. Hişam Salim bu yönde alınacak bir kararın “tarihi bir karar” olacağını ve “felaket” anlamına geleceğini söyledi.

Hareketin amacının yalnızca “Filistin halkına hizmet etmek” ve “işgale karşı direnmek” olduğunu söyleyen yetkili, hareketin bu amacın dışına çıkıp yasaları çiğneyecek hiçbir hareket ortaya koymadığını, yalnızca bir “direniş hareketi” olduğunu ifade etti.

Bir direniş hareketini işgalcilerden başka hiçbir gücün engellemeye çalışmayacağını söyleyen Hişam Salim “Hamas Hareketi şerefli bir tarihe sahip olan bir direniş hareketidir. Böyle bir hareketten bu yönde bir karar alması beklenemez” dedi.

Gazetenin Gazze’de Şiiliği yaymakla suçlanıyor olmaları hususundaki sorusu üzerine Hişam Salim yalnızca direnişe hizmet ettiklerini bir kez daha vurguladı. Mezhepçi yorumların karşısında olduklarını, bunun yalnızca işgalcilere hizmet ettiğini de ifade etti.

Sabirin Hareketi’ndeki yetkili hareketinin cihadi bir hareket olduğunu, ilkelerin “Allah yolunda cihad etmek, ümmeti, ümmetin geçmişini, bugününü ve geleceğini, mukaddesatını savunmak, bu yolda düşmanlara ve en başta da Siyonistlere karşı savaşmak” olduğunu söyledi.

Hişam Salim “Al-Quds El-Arabi” gazetesinin kendisiyle gerçekleştirdiği bir önceki görüşmede de İran’dan ya da Hizbullah’tan askeri ya da maddi hiçbir yardım almadıklarını, ancak dünyada Filistin direnişini destekleyen tek devlet olması hasebiyle İran’la ilişki kurulmasından yana olduklarını da belirtmişti. Hareket daha önceden kullandıkları sloganların Hizbullah’la benzeşmesinden dolayı Gazze’deki Selefi gruplar tarafından Şii oldukları, İran ve Hizbullah’a yakınlıkları gibi hususlar üzerinden itham edilmişti.

Yine hareket Suud’un Yemen’e düzenlediği saldırılar karşısında Yemen’in yanında Suud’un karşısında oldukları yönünde bir açıklama yapmıştı.

 
 
islmianaliz