Hamas, İsraille Doğrudan Görüşme Konusunda Açıklama Yaptı

Hamas, İsraille Doğrudan Görüşme Konusunda Açıklama Yaptı

Hamas, işgalciyle doğrudan müzakerelerin hareket içi görüşmelerde de gündeme gelmediğini açıkladı.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi, işgal rejimiyle doğrudan müzakerelerin hareketin politikası olmadığını ve hareket içi görüşmelerde de gündeme gelmediğini açıkladı.

Hamas tarafından bugün (11 Eylül Perşembe) yayınlanan konuyla ilgili bildiride, Hamas Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk'un işgal rejimiyle doğrudan müzakereler konusunda basın yayın organlarında yer alan sözleri üzerine konuya açıklık getirme ihtiyacı duyulduğu ifade edildi.

Hamas Siyasi Birimi'nin bildirisinde, Siyonist düşmanla doğrudan müzakerenin hareketin politikası olmadığı vurgulandı.Hamas liderlerinden Musa Ebu Merzuk, El-Quds televizyon kanalında yaptığı açıklamada, işgalciyle doğrudan müzakerenin şer'i açıdan bir sakıncası olmadığını söyleyerek, "Silahla konuştuğumuz gibi sözlü olarak da konuşuruz" dedi.

Ebu Merzuk, mevcut durumun aynı şekilde devam etmesi halinde Hamas Hareketi'nin işgal rejimiyle doğrudan müzakereye mecbur kalabileceğini ifade ederek, Gazze Şeridi'nde halkın isteğinin de bu yönde olduğunu söyledi.