"Halk kendi silahıyla kendini korur"

"Halk kendi silahıyla kendini korur"

İnguşetya’da direnişçilerle güvenlik güçleri arasında saldırı-operasyon sarmalı bitmezken İnguşetya Savcısı Yuri Turigin tartışma koparan bir kapı araladı..

İnguşetya'da direnişçilerle güvenlik güçleri arasında saldırı-operasyon sarmalı bitmezken İnguşetya Savcısı Yuri Turigin tartışma koparan bir kapı araladı: İnsanlar geceleri ister ruhsatlı ister ruhsatsız silahla kendini koruma hakkına sahiptir.

İnguşetya Cumhuriyeti'nin resmi internet sitesinde yayımlanan habere göre, Devlet Başkanı Yunusbek Yevkurov'un bölge ve güvenlik organları başkanlarıyla yaptığı görüşmede Savcı Turıgin, İnguşetya halkının geceleri kendilerini savunmak için ruhsatsız silah kullanabileceklerini söyledi. Haberde aynen şu ifadeler yer aldı: "İnguşetya Savcısı Yuri Turıgin özellikle güvenlik organları çalışanlarının gece saatlerinde operasyon yürütmediğini, bu şartlarda ülke halkının silahın ruhsatsız olmasına bakmaksızın kendilerini savunmak amacıyla silah kullanma hakkı olduğunu söyledi. Ancak ardından bu silahı belirlenen yasal düzenlemeye uygun olarak güvenlik organlarına teslim etmek gerektiğini belirtti."

Interfax ise Turıgin'in açıklamasını şöyle duyurdu: "Kimliği belirsiz maskeli haydutların sıklaşan silahlı saldırı ve soygunlarına bağlı olarak ülke halkı kanunlara uygun olarak ruhsatlı silah kullanarak kendisini savunma hakkında sahip."
Bu açıklama insanları şaşırtırken Turıgin, Özgürlük Radyosu aracılığıyla bir düzeltme yaparak "Bana kendini savunmak için ruhsatsız silah kullanmanın mümkün olup olmadığını sordular. Ben de ruhsatsız silahların gönüllü olarak güvenlik organlarına verilmesi ve kaydedilmesi gerektiğini söyledim. Gönüllü olarak silah vermek Rusya Federasyonu Ceza Yasası'nın 222. maddesinin öngördüğü üzere adli soruşturmadan koruyor" dedi. Turıgin, ülke vatandaşlarının sadece ruhsatlı silah ile kendilerini savunabileceklerini ifade etti.