Gürcü Muhalefeti Polisle Çatıştı: 60 Yaralı

Gürcü Muhalefeti Polisle Çatıştı: 60 Yaralı

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin istifasını isteyen muhalefet grupları Tiflis sokaklarında gösterilerine devam ediyor.

Polisle göstericiler arasında çıkan çatışmada 60 kişi yaralanırken, 29 kişinin hastaneye kaldırıldığı açıklandı. Yaralılar arasında altı güvenlik görevlisi de buluyor.

Birleşik Gürcistan Demokrat Birliği'nin başkanlığını yürüten Nino Burjunadze, demokrasi için savaşacaklarını, Saakaşvili istifa etmeden gösterilere son vermeyeceklerini açıkladı. Rus haber ajanslarında yer alan bilgilere göre çatışmaların göstericilerin polis barikatını aşmak istemeleri üzerine gece saatlerinde meydan geldiği kaydedildi. Yaralılar arasında muhalefet lideri Levan Gaçeçiladze'nin de olduğu belirtiliyor.

Dün gece geç saatlerde Parlamento binasının önünde toplanan bin kadar göstericinin polis barikatını aşmak istemesi üzerine çatışmaların çıktığı iddia ediliyor. Bir başka muhalif lider Giorgi Handrava da yaptığı açıklamada, "Geriye dönüş yok. Bu kanunsuzlukların önümüzdeki günlerde bitmesi gerekiyor. Biz ailelerimiz korumak için savaşıyoruz." tehdinde bulundu.

Rusya'da muhalefetin bugün de sokaklarda yoğun gösterilerine devam ettikleri, taşkınlık yapan üç kişinin de tutuklandığı elen haberler arasında. Ülkede dün başlayan NATO askeri tatbikatı programa uygun bir şekilde devam ederken, Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili de Prag'da Avrupa Birliği inisiyatifinde gerçekleşecek 'Doğu Ortaklığı' programına katılmak üzere Çek Cumhuiyeti'ne hareket etti.