Gürcistan'da Muhalefet Lideri Gözaltına Alındı

Gürcistan'da Muhalefet Lideri Gözaltına Alındı

Gürcistan'da muhalefet liderlerinden Koba Davitaşvili'nin gözaltına alındığı bildirildi.

Gürcistan'da muhalefet liderlerinden Koba Davitaşvili'nin gözaltına alındığı bildirildi. Gürcü İmedi televizyonu, Davitaşvili'nin, gösteride kullanmak üzere megafon satın almak için pazarda bulunduğu sırada polis tarafından gözaltına alındığını ve bilinmeyen bir yere götürüldüğünü duyurdu. Bu arada, polisin parlamento önünden uzaklaştırdığı göstericilerin, parlamentoya yaklaşık 5 kilometre mesafedeki Rike meydanında toplanmaya başladığı bildirildi.

Muhalefetin liderlerinden İşçi Partisi Genel Başkanı Şalva Natelaşvili, Gürcistan Partisi Genel Başkanı Salome Zurabişvili ve diğer muhalefet partisi üyelerinin de Rike meydanına gittiği, göstericilerin buradan parlamento önüne doğru yürüyüşe geçmek üzere hazırlık yaptıkları kaydedildi. Gürcistan Ombudsmanı Sozar Subari, yaptığı açıklamada, polisin parlamento önündeki göstericilere sert müdahalede bulunduğunu belirterek, "Gürcistan'da demokrasinin olmadığını ve bu yolda daha çok mesafe almamız gerektiğini bir kez daha gördük" dedi. Polisin müdahalesi sırasında kendisinin de parlamento önünde olduğunu ve kullanılan gazdan dolayı zehirlenme tehlikesi geçirdiğini anlatan Subari, "Gözlerimin önünde insanları döverek uzaklaştırdılar, tüm bu yaşananların demokrasi ile bağdaşan hiçbir yanı yok" diye konuştu.

Gürcistan Patriği 2. İlia da olaylardan dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirterek, istenmesi halinde hükümet ve muhalefet arasında kurulacak diyalog için katkıda bulunmaya hazır olduklarını söyledi. Muhalefet liderlerinin, bazı ülkelerin Tiflis'teki büyükelçileriyle görüştüğü ve hükümeti protesto gösterilerini sürdürme kararı aldıkları bildirildi.