Gürcistan'da Muhalefet İsyanda

Gürcistan'da Muhalefet İsyanda

Gürcistan'da muhalefet partileri başkent Tiflis'te iktidarı protesto ediyor.

Parlamento önündeki meydanda toplanan yaklaşık 50 bin gösterici, hükümet aleyhinde çeşitli pankartlar açarak hükümeti protesto ediyor.

Birleşik Muhalefet Hareketi'nin öncülük ettiği ve bir çok sivil toplum örgütünün destek verdiği göstericilerin bileklerine bağladıkları beyaz bez parçaları dikkat çekiyor. Ülkenin diğer kentlerinden de başkente göstericilerin gelmeye devam ettiği bildiriliyor.

Mitingde konuşmacılar Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'yi hedef alıyor. Muhalefet, hükümetin isteklerini yerine getirinceye kadar protestoya devam edeceğini duyurdu. Gürcistan muhalefetinin ilk şartı seçim kanununda değişiklik ve milletvekilleri seçimlerinin nisan 2008'de yapılması. Hükümetin en son kabul ettiği yasaya göre, milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimleri 2008 'de aynı tarihte yapılacak. Muhalefet, iki seçimin aynı tarihte yapılmasını kendilerine düzenlenen bir tuzak olduğunu öne sürüyor.

Gürcistan polisi, gösterilerin yapıldığı bölgelerde geniş güvenlik önlemi aldı.

Protesto gösterisine katılan Gürcistan'ın eski Dışişleri Bakanı Salome Zurabişvili, hükümeti sert bir dille eleştirdi. Gürcistan Yolu Partisi'nin başkanlığını yapan Zurabişvili, gençlerin ülkeyi kurtarmak için sokaklara indiğini ifade etti.