Gürcistan'da 2 Rus Askeri Yaralandı

Gürcistan'da 2 Rus Askeri Yaralandı

Gürcistan'ın özerk bölgeleri Abhazya ve Güney Osetya'da yükselen tansiyon çatışmaya döndü.

Abhazya'da görev yapan Rus barış gücü askerlerinden birine silahlı saldırı gerçekleştirildiği, bir diğerinin de holiganlar tarafından dövüldüğü bildirildi. Hayati tehlikesi bulunmayan Rus barış gücü askerleri Abhazya'nın başkenti Sukhomi'de tedavi altına alındı.

1990'lı yıllardan bu yana bölgede görev yapan Rus barış gücü komutanlığı kimliği belirlenemeyen holiganlar tarafından bir Rus askerinin dövüldüğünü doğruladı. Komutan Alexander Diordiev Ria Novosti'ye yaptığı açıklamada Gürcü makamlarının olaylarla ilgili inceleme başlattığını, suçlular hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını kaydetti.

Gürcü televizyonu Rustavi-2 TV bir Rus barış gücü askerinin de silahlı saldırı sonucu yaralandığını açıkladı. Kanal verdiği bilgide yaralanan Rus askerin Zugdidi kasabasında hastaneye kaldırıldığını söyledi.

1990 yılından bu yana uygulamada bağımsız olarak hareket eden, ancak BM kararlarına göre Gürcistan'ın toprakları olan Abhazya özerk bölgesindeki barış gücü askerleri 3 bine çıkarılmıştı. Moskova'yı topraklarının bir kısmını ihlal etmekle suçlayan Tiflis bölgede bulunan barış gücü askerlerinin gitmesini istiyor.