Gürcistan Ordusunda Yeni Dönem

Gürcistan Ordusunda Yeni Dönem

Saakaşvili, Tiflis'te üniversite öğrencileriyle görüşmesinde yaptığı açıklamada, eski Sovyet teknolojisini modern teknoloji ile yenilemek için strateji…

Saakaşvili, Tiflis'te üniversite öğrencileriyle görüşmesinde yaptığı açıklamada, eski Sovyet teknolojisini modern teknoloji ile yenilemek için strateji belirlediklerini ve bu amaç doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

"Gürcistan Silahlı Kuvvetlerinin, modern batı teknolojisine sahip silah ve teçhizatla donatılacağını" bildiren Saakaşvili, "Bugün, 30 bin kişiden ibaret olan silahlı askeri gücümüz var. Bunun yanında, 100 bin civarında yedek askerimiz de mevcut" dedi.

Saakaşvili, "Ülke topraklarını savunacak güce sahip olduklarını, ancak Rusya ile bugün geniş çaplı bir silahlı çatışma içine girmek istemediklerini" kaydetti.

Muhalefetin, ülkenin hava sahasını ihlal eden Rus uçaklarının niçin düşürülmediği eleştirilerine de yanıt veren Saakaşvili, "Gürcistan, Rusya ile bugün savaş halinde değil. Hava sahamızı ihlal eden uçakları tespit eden radar sistemine 6 ay öncesine kadar sahip değildik" diye konuştu.

Saakaşvili, yakın gelecekte yeni savaş uçakları almayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

Tiflis yönetimi, Rusya hava kuvvetlerine ait iki savaş uçağının hava sahasını ihlal ettiğini öne sürüyor.

Rusya ise böyle bir olayla ilgisi olmadığını bildirdi.

Gürcistan ve Rusya arasındaki ilişkiler son yıllarda gergin bir seyir izliyor.

Geçen yıl Tiflis yönetiminin casuslukla suçladığı dört Rus subayı sınırdışı etmesi ardından taraflar arasındaki gerginlik iyice tırmanmıştı.

Moskova yönetimi Gürcistan'ın NATO'ya katılma planlarından rahatsız.

Tiflis ise Rusya'yı merkezden kopmak isteyen bölgelere destek vererek istikrarsızlık yaratmakla suçluyor.