Gürcistan Casus Uçağı Düşürüldü

Gürcistan Casus Uçağı Düşürüldü

Gürcistan’ın Abhazya’nın kontrolünde olmayan Kodor’un üst kısmına yeni asker sevk ettiğine dair iddiaların ardından...

Gürcistan’ın Abhazya’nın kontrolünde olmayan Kodor’un üst kısmına yeni asker sevk ettiğine dair iddiaların ardından Abhaz yönetimi Gürcistan’a bir casus uçağını düşürdüklerini duyurdu. Tiflis hemen yalanladı.
Abhazya Genelkurmay Başkanı Anatoli Zaitsev, Gürcistan silahlı kavuklarına ait casus uçağını Pazar günü Gal bölgesi üzerinde düşürdüklerini açıkladı. Abhazya devlet başkanlığı Gal özel temsilcisi Ruslan Kişmariye de uçağın enkazını bulmak için arama çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Abhazya ile Gürcistan arasındaki gerilim Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Abhazya ve Güney Osetya ile ilişkilerin güçlendirilmesi yönünde hükümet kurumlarına talimat vermesinin ardından tırmanışa geçmişti.

Abhazya 18 Mart’ta da İsrail yapımı bir Gürcü casus uçağını Gürcistan ile sınır bölgesinde düşürmüş ve uçağın parçalarını basına göstermişti.

Gürcistan’ın çatışma bölgeleriyle entegrasyondan sorumlu bakanı Temur Yakobaşvili, Gal bölgesinde bir insansız uçağın infilak ettiğini kabul etme de “Gürcistan silahlı kuvvetlerinde bu tür bir uçak yok. Aynı şekilde Abhaz ordusunda da yok” dedi. Gürcistan Savunma Bakanlığı da “Abhaz tarafının kontrolündeki topraklar üzerinde uçuş yapmıyoruz” açıklamasını yaptı.

Ajans Kafkas