Gazze Sağlık Bakanlığı Son Durumu Açıkladı!

Gazze Sağlık Bakanlığı Son Durumu Açıkladı!

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra, "İçme suyu ve yiyecek kıtlığı nedeniyle Gazze'nin kuzeyinde yaşayanlar ölümle boğuşuyor; bugüne kadar onlarca çocuk, kadın ve yaşlı hayatını kaybetti." dedi.

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kudra, işgalci siyonist rejimin 150 gündür aralıksız devam eden saldırılarına ilişkin son durumu paylaştı.

Kudra, yaptığı açıklamada, işgalci siyonistlerin şu ana kadar Han Yunus ve Gazze'nin kuzeyinde 364 sağlık personelini katlettiğini, 269 personeli de esir aldığını bildirdi.

Saldırılarda 155 sağlık kuruluşunun tahrip edildiğini, 32 hastane ve 53 sağlık merkezinin de hizmet dışı kaldığını aktaran Kudra, ayrıca 126 ambulansın vurulması sonucu imha olduğunu kaydetti.

İşgal kuvvetlerinin, Han Yunus ve Gazze'nin kuzeyindeki hastanelerin altyapısını tahrip ettiğini belirten Kudra, bölgedeki sağlık durumun tarif edilemeyecek kadar felaket seviyesinde olduğunu vurguladı.

Kudra, gerekli tıbbi yardımın olmayışı nedeniyle durumun giderek daha da kötüleştiğini ifade ederek, işgalcilerin, kasıtlı olarak salgın hastalıkların ve bulaşıcı hastalıkların yayılmasına neden olduğunu; bunun da tarif edilemez bir insani ve sağlık felaketini beraberinde getirdiğini bildirdi.

Şu ana kadar yaklaşık bir milyon bulaşıcı hastalık vakasını izlediklerini ve gerekli tıbbi imkânlar olmadığı için onların tedavi edilemediğini ifade eden Kudra, "İçme suyu ve yiyecek kıtlığı nedeniyle Gazze'nin kuzeyinde yaşayanlar ölümle boğuşuyor; bugüne kadar onlarca çocuk, kadın ve yaşlı hayatını kaybetti." dedi.

Kudra, şu çağrılarda bulundu:

"Birleşmiş Milletler'i sivilleri, kurumları ve sağlık ekiplerini korumak için uluslararası insancıl hukuku devreye sokmaya çağırıyoruz. Birleşmiş Milletler'i, bir insani felaketin önlenmesi için Gazze Şeridi sakinlerine hayatta kalma olanakları sağlamaya çağırıyoruz."

doğruhaber