Gantz BD'ye Gidiyor Gündem İran

Gantz BD'ye Gidiyor Gündem İran

Gantz iki hafta içinde ikinci kez Pazar günü Washington'a uçuyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail Yayın Kurumu bugün Cuma günü, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz'ın önümüzdeki Pazar Amerika Birleşik Devletleri'ne uçacağını bildirdi.

İsrail kanalı bu Cuma akşamı resmi Twitter hesabından Gantz'ın önümüzdeki Pazar günü Amerika'nın başkenti Washington'a uçacağını ve bunun sadece iki hafta içinde Amerika Birleşik Devletleri'ne ikinci ziyareti olacağını bildirdi.

Gantz'ın geçtiğimiz Ağustos ayının yirmi beşinci ve yirmi altıncı günlerinde ABD'yi ziyaret etmesi dikkat çekicidir.Washington'da kaldığı süre boyunca İran'ın nükleer şemsiyesi olmaması gerektiğini ifade etmiştir.

Gantz, İsrail'in bölgedeki İranlı temsilcilere zarar vermek için ABD ile işbirliğini derinleştirmeye ve gerekli önlemleri genişletmeye devam ettiğini, ayrıca İran'ın dünyadaki ve dünyadaki terör faaliyetlerini artıran nükleer bir şemsiyeye sahip olmamasını sağladığını vurguladı.

Gantz, ABD Merkez Komutanlığı "Centcom" komutanı General Michael Corella'ya teşekkürlerini yenileyerek, ABD ve İsrail tarafları arasındaki işbirliğinin Orta Doğu'da güvenlik, istikrar ve barışın sağlanmasında oyunun kurallarını değiştiren bir faktör olduğunu iddia etti.