Fransa'dan Ermenistan'a Destek

Fransa'dan Ermenistan'a Destek

Macron: Ermenistan'ın toprak bütünlüğü tehdit edilirse Fransa Erivan'ın yanındadır

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Azerbaycan Cumhuriyeti ile Ermenistan arasında son dönemde yaşanan gelişmelere yanıt olarak, Paris'in Ermenistan'ın toprak bütünlüğünü yakından takip ettiğini ve gelişmeleri takip ettiğini vurguladı.

Macron, TF1 ve Fransız TV Kanal 2'ye verdiği röportajda şunları söyledi: Bugün Fransa, Ermenistan'ın toprak egemenliğini ve bütünlüğünü yakından izliyor çünkü söz konusu olan bu.

Fransa cumhurbaşkanı şunları ekledi: "Ermenistan'ın toprak bütünlüğü tehdit edilirse, Fransa uluslararası yasalara uygun olarak Ermeni halkının yanında olacaktır."

19 Eylül'de (28 Şehrivar), Dağlık Karabağ'da gerilim tırmandı ve Bakü, "yerel terörle mücadele operasyonları" olarak adlandırdığı operasyonlara başlayacağını duyurdu ve Ermeni güçlerinin Dağlık Karabağ bölgesinden çekilmesini talep etti. Öte yandan Erivan, bu bölgede Ermeni kuvvetlerinin bulunmadığını açıklayarak, Bakü'nün eylemini büyük bir saldırı olarak nitelendirdi.

Uluslararası toplum tarafından Azerbaycan Cumhuriyeti'nin bir parçası olarak tanınan ancak Sovyetler Birliği'nin dağılmasından bu yana Bakü'nün kontrolü dışında kalan Dağlık Karabağ'daki Ermeniler, 20 Eylül'de kaçmak zorunda kaldı.

Kaynak:Haber Kaynağı